V edycja Giełdy Gastronomicznej za nami
Opublikowano: 25-03-2014

W ubiegły wekeend w hotelu Aquarius w Kołobrzegu odbyła się V Edycja Giełdy Gastronomicznej. Impreza dla osób związanych z kulinariami i gastronomią zgromadziła tłumy.
Wystawcy, osoby z branży i restauratorzy mogli wymienić się doświadczeniami, zobaczyć nowe rozwiązania technologiczne i przede wszystkim zasmakować ciekawych dań.
Gościem specjalnym dwudniowej Giełdy był znany i ceniony Robert Sowa. Podczas pierwszego dnia imprezy, Mistrz Sowa zaprezentował, jak zrobić delikatną pierś z kaczki z gruszkami i wydał ponad 100 porcji przyrządzonego dania.
Po pokazie kulinarnym odbyło się szkolenie, na którym Robert Sowa odkrywał tajniki zawodu kucharza i prowadzenia biznesu gastronomicznego.
Drugiego dnia znany Mistrz Kulinarny rozmawiał z wystawcami, szefami kuchni, udzielał rad restauratorom i w czasie panelu dyskusyjnego opowiadał o nowych technologiach i trendach w gotowaniu.
Giełda cieszyła się dużą frekwencją, a kolejna edycja imprezy potwierdziła, że zainteresowanie kulinariami w Polsce ciągle rośnie.
aut. Karolina Roch