POLAND 10O BEST RESTAURANTS AWARDS 2014

Opublikowano: 22-09-2014

25 października podczas Gali POLAND 10O BEST RESTAURANTS AWARDS 2014 poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2014 roku.

Poland_100_Best_Restaurants_2014


Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, ocena poprzez stronę internetową Akcji, głosowanie SMS, głosowanie poprzez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania  Mystery Shopping.

100bestRest

Czas na liczby:

712 – restauracji zostało nominowanych do listy Poland 100 Best Restaurants 2014

1500 – restauracji zostało odwiedzonych przez inspektorów

18 246 – ankiet zostało nadesłanych i dostarczonych przez ankieterów z oceną restauracji

15 879 –  SMS wysłali fani dobrej kuchni

13 379 – głosów fani oddali na Facebooku na swoje ulubione restauracje

W tegorocznej edycji przyznane zostaną nagrody specjalne m.in.  poznamy szefa kuchni roku, osobowość kulinarną roku, najlepsze programy kulinarne roku. Nagrodzone zostaną najlepsze restauracje i karczmy w Polsce oraz poznamy tą jedyną najlepszą restaurację w Polsce.

Nagrody dla restauracji i karczm będą przyznawane w trzech grupach : AWARD OF EXCELLENCE – jeden widelec, BEST OF AWARD OF EXCELLENCE – 2 widelce oraz GRAND AWARD – 3 widelce.

Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.

Zaraz po uroczystym rozdaniu nagród, goście będą się rozkoszować potrawami przygotowanymi przez szefa kuchni restauracji Strefa Jarosława Walczyka laureata ubiegłorocznej edycji w kategorii specjalnej: Kreowanie polskich przepisów w nowej odsłonie. W menu między innymi łosoś marynowany w soi i imbirze z jabłkiem marynowanym w pędach sosny, carpaccio z ośmiornicy z dresingiem pietruszkowym i warzywami sous vide, ceviche z dorady z awokado, zupa Tom Ka Kai, pieczony rostbef wołowy podwędzany w trawie żubrowej z sosem z kiszonych ogórków, rydze z grasicą i ślimakami w śmietanie i rozmarynie z jałowcem.

PATRONAT HONOROWY

FUNDACJA KLUBU SZEFÓW KUCHNI

OGÓLNOPOLSKIE STOWARZYSZENIE SZEFÓW KUCHNI I CUKIERNI

PARNERZY

ZAKŁADY TŁUSZCZOWE „KRUSZWICA” S.A.

WINNE POLA

OERLEMANS FOODS

WYPOŻYCZALNIA GASTRONOMICZNA – GASTRO MAGIC SERVICE

GastroMagicServiceLogo001

SMARTEN PR

smartenPR_logo

RESTAURACJA & BAR STREFA

PARTNERZY MADIALNI:

RESTAURACJA – PISMO BIZNESU GASTRONOMICZNEGO

PAPAJA.PL

NEWSGASTRO.PL

newsgastro-portal-gastronomiczny-2010

PORADNIK RESTAURATORA