Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014

Opublikowano: 02-10-2014

Grupa Dora Metal – producent urządzeń i mebli gastronomicznych, Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie – jedna z najstarszych placówek edukacyjnych o profilu gastronomiczno-hotelarskim oraz Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni zapraszają do udziału w:

Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych „Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego  Narodzenia 2014”

konkurs.szkoly2014

 

 

Konkurs odbędzie się 5 grudnia 2014 r. w Centrum Techniki Kulinarnej, przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie.

Celem głównym konkursu jest wykazanie się wiedzą i umiejętnościami w zakresie przygotowania zakąski o charakterze wigilijnym z wykorzystaniem sandacza oraz wykwintnych dań zasadniczych z wykorzystaniem filetu z indyka – polędwiczki. Dodatkowo Zespół musi wybrać jednego Zawodnika do wykonania zadania technicznego polegającego na rozdrabnianiu warzyw — black box — trzema wylosowanymi technikami spośród sześciu: concasse, julienne, vichy, chiffonade, brunoise, noisettes.

REGULAMIN KONKURSU do pobrania

KARTA ZGŁOSZENIOWA do pobrania

OŚWIADCZENIE do pobrania

Harmonogram:

9.00 – 9.30 – rejestracja uczestników

9.30 – losowanie stanowisk

9.45 – oficjalne otwarcie konkursu

10:00 – 10.10 przygotowanie uczestników z zespołów 1 – 7 na stanowiskach

10.10 – 10.30 zadanie techniczne

10.30 – 12.00 przygotowanie dań konkursowych

12.00 – 12.10 przygotowanie uczestników z zespołów 8 – 14  na stanowiskach

12.10 – 12.30 zadanie techniczne

12.30 – 14.00 przygotowanie dań konkursowych

14.00 – Lunch

14.30 – część artystyczna w wykonaniu uczniów ZSG

 

Ogłoszenie wyników godz. 15.00 – 16.00

 

W trakcie trwania konkursu w Sali wystawowej będą odbywały się bardzo atrakcyjne pokazy i szkolenia branżowe.

Konkurs zaszczycą swoją obecnością wybitne osobowości kulinarne ze świata mediów i kultury.

 

Potwierdzenie uczestnictwa w turnieju:

Paweł Szelerski   e-mail: ctk@dora-metal.pl

tel. kom. 606 108 277.