VII Festiwal Kuchni Zbójnickiej – zakwalifikowani

Opublikowano: 04-07-2015


Stowarzyszenie Beskidzki Klub Kulinarny oraz Euro Toques Polska, Urząd Miasta Skoczów, MCK Integrator, zapraszają na VII Festiwal Kuchni Zbójnickiej, 18 lipca 2015 r. na Rynku w Skoczowie.
skoczow2015


Podczas festiwalu odbędzie się konkurs kulinarny nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski. 

Zadaniem w konkursie będzie: przygotowanie zupy na bazie kapusty, danie główne na bazie jagnięciny /comber/.

W Jury konkursu zasiądzie między innymi Jean Bos.
BKK-logo
Podczas festiwalu kucharze Stowarzyszenia Beskidzki Klub Kulinarny wraz z zaproszonymi Gośćmi gotować będą gulasz na 2 metrowej patelni, którego dochód ze sprzedaży będzie przeznaczony na budowę hospicjum.
Drużyny konkursowe:
Adriana Wójcikowska, Mariusz Bobek– Restauracja Amarylis Kraków
Dawid Konior, Bartosz Puchałka – Restauracja Miodowa 8 Wadowice
Sławomir Lewandowski, Janusz Gawin -Restauracja Skorpion Oświęcim
Patryk Mach, Przemysław Żurek – Hotel Blue Diamond Nowa Wieś
Piotr Huszcz, Paweł Gałecki – Restauracja Piano, Lublin
Piotr Pyczot, Kamil Wiński – Restauracja Trzy Beczki, Białystok
Robert Górecki, Adrian Głowala – Restauracja 99, Warszawa
Marcin Babiarz, Dmitri Petrov – Restauracja Wróblówka, Bielsko-Biała

Łukasz Łobejko, Michał Krupiński – Restauracja Eko, Lublin