Gault&Millau Tour Warszawa już za kilka dni!

Opublikowano: 02-06-2016

150 doskonałych szefów kuchni, 10 najlepszych firm, 5 regionalnych nagród, godziny rozmów i dziesiątki nawiązanych kontaktów – to wszystko już 6 czerwca we wnętrzach stołecznej restauracji Belvedere! Obiecujemy niezapomniane wrażenia smakowe! Tego dnia lepiej nie planujcie lunchu w mieście – wszyscy świetni szefowie z regionu Centrum będą gościć na Gault&Millau Tour w Warszawie.

Crème de la crème polskiej gastronomii 6 czerwca spotka się w Warszawie. W przepięknym otoczeniu Łazienek Królewskich w restauracji Belvedere zespół Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska zainauguruje cykl tegorocznych spotkań regionalnych Gault&Millau Tour. W wydarzeniu weźmie udział prawie 150 szefów z województw mazowieckiego, łódzkiego i Lubelszczyzny.  Są to absolutni mistrzowie w swojej profesji.

Regionalne spotkania są kolejnym z projektów realizowanych przez polski zespoł Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Na potrzeby lokalnych wydarzeń kraj został podzielony na 4 regiony, w których odbędą się tegoroczne spotkania. Centralnymi miastami będą 6 czerwca-Warszawa (Region Centrum-Lubelszczyzna), 13 czerwca-Poznań (Region Wielkopolska-Ziemia Lubuska, Dolny Śląsk), 5 września-Kraków (Region Małopolska-Podkarpacie-Bieszczady, Górny Śląsk) i 12 września-Gdańsk (Pomorze-Kujawy, Mazury-Warmia-Suwalszczyzna-Podlasie).

W każdym z czterech spotkań wezmą udział szefowie kuchni z poszczególnych regionów, reprezentujący restauracje, które znalazły się w drugiej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska oraz Ci, którzy znaleźli się w tym roku pod lupą inspektorów Gault&Millau Polska. Samo zaproszenie jest już dla szefów kuchni dowodem uznania. 

Spotkania Gault&Millau Tour są dla szefów kuchni forum wymiany doświadczeń, źródłem kulinarnych inspiracji, płaszczyzną kontaktów z partnerami biznesowymi.

Najlepszym w danym regionie szefom kuchni zostaną przyznane nagrody w pięciu kategoriach:

  • Szef Roku 
  • Szef Jutra 
  • Młody Talent 
  • Kobieta Szef 
  • Kuchnia Tradycyjna

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska, podobnie jak w ubiegłym roku, zaprosił do współpracy 10 najlepszych marek, którym ufa. Są to

  • Nespresso, które swoimi znakomitymi kawami budzi wszystkie zmysły. Oferowane przez nich mieszanki mają niepowtarzalny, głęboki smak i intensywny aromat. Jako jedyni na świecie proponują rozwiązania kapsułkowe, nie tylko dla domów, ale też dla gastronomii i hoteli. Ich ekspresy łączą w sobie najwyższą jakość wykonania, świetne rozwiązania technologiczne, prostotę obsługi i umiejętności zawodowych baristów.
  • Siemens – marka, która olśniewa nawet najbardziej wymagających użytkowników. Ich sprzęt jest wszechstronny, dzięki czemu spełnia najwyższe oczekiwania szefów kuchni jak i miłośników domowego gotowania. Doskonała funkcjonalność, świetne wykonanie, niezawodność i piękne wzornictwo to ich znaki firmowe. 
  • Makro, zaspokajające potrzeby wszystkich prawdziwych smakoszy. Niezwykle profesjonalnie wspierają szefów podążających za najświeższymi trendami i miłośników najwyższej jakości produktów spożywczych. Znajdziecie u nich wszystko, czego wasza kulinarna dusza zapragnie. 
  • Callebaut – największy na świecie producent czekolady, uwodzący paletą niezapomnianych smaków. Na co dzień oferują kilkadziesiąt rodzajów świetnych czekolad. Współpracują z najlepszymi szefami kuchni, ich głównym ambasadorem jest doskonale znany Jordi Roca, a jego polskim odpowiednikiem jest nasz Szef Jutra 2015 i zdobywca gwiazdki Michelin Andrea Camastra.
  • Winterhalter- ekspert w przemysłowych systemach zmywania. Doskonałe rezultaty zmywania gwarantują idealnie dobrane zmywarki, środki myjące, urządzenia do uzdatniania wody i specjalne kosze. Każdy ich produkt charakteryzuje innowacyjność, niezawodność oraz łatwość obsługi. 
  • Grimbergen – belgijskim, klasztornym piwem podbijają serca i podniebienia prawdziwych smakoszy. Receptury oferowanych piw mają kilkusetletnią tradycję i niemalże niezmienną od wieków recepturę. Ich Blonde, Blanche i Double są niezapomnianą smakową przygodą. 
  • Cheman – prawdziwi specjaliści w rozwiązaniach szytych na miarę. Oferują bluzy będące odpowiedzią na potrzeby najbardziej wymagających szefowych i szefów kuchni. Najwyższej klasy tkaniny, świetne wykonanie, wygoda i funkcjonalność wyróżniają ich produkty. Gwarantują pełen komfort pracy i świetny wygląd.
  • Hendi/Fine Dine – międzynarodowa marka specjalizującą się w produkcji sprzętu gastronomicznego. Ich noże są prawdziwymi dziełami sztuki. Doskonałe wykonanie, najlepsze materiały, ciekawy design są znakami rozpoznawczymi wszystkiego co robią. Zaufał im Kurt Scheller, który jest ich ambasadorem.
    Fine Dine oferuje produkty najlepszych światowych firm takich jak Chef & Sommelier czy Arcoroc  – to mistrzostwo w kategorii porcelany i szkła.
  • Gastro Magic – największa w Polsce i absolutnie niezawodna wypożyczalnia sprzętu gastronomicznego – odpowiedzą na wszystkie potrzeby wielkich gal jak i domowych przyjęć. Piękna zastawa, niepowtarzalne sztućce, sprzęt kuchenny – znajdziecie u nich wszystko, czego potrzeba do doskonałego przyjęcia gości.

Wstęp tylko dla zaproszonych gości.