Haute Cuisine- kurs wysokich technik kulinarnych

Opublikowano: 12-11-2009

 kucharz.jpg

logotyp.gif 

….la Haute Cuisine  kurs wysokich technik kulinarnych                    

Drodzy  przyjaciele,

By być dobrą kucharką/kucharzem powinnaś/powinieneś posiadać  pewną wiedzę o gotowaniu. Zarówno z teraźniejszej nowoczesnej kuchni ale także z podstaw kuchni z przeszłości.

Przygotowałem ten program specjalnie dla Ciebie, tak Ciebie.

 

Poznasz techniki a może z pewne nowe sposoby gotowania i nowe receptury, które będziesz mógł wykorzystać później w swojej pracy. Każdego dnia będziemy przygotowywać około 12-15 potraw kuchni zimnej, gorącej i desery a na koniec zrobimy mały egzamin by zobaczyć co zrozumiałeś/ zrozumiałaś

Jestem naprawdę podekscytowany, że będę mógł pomóc Ci zwiększyć Twoje umiejętności w gotowaniu i co ważne później możemy mieć pewne dobre potrawy do spróbowania w Twojej restauracji.

Co jeszcze zrobimy w praktyce:

Szwajcarskie Fondue

Włoskie risotto z grzybami

Francuski Creme brulee

Catalian cream

Angielskie śniadanie

Irlandzki gulasz

I wiele innych potraw.

Dostaniesz właściwy program kiedy się zarejestrujesz i zostaniesz formalnie uczestnikiem szkolenia.

Nie chcę Ci powiedzieć zbyt wiele ale gotowanie jest zabawne, uwierz mi.

Do zobaczenia wkrótce

podpis.jpg 

Dr.h.c. Kurt Scheller

Honorowy członek Światowego Stowarzyszenia Kucharzy

Haute Cuisine- kurs wysokich technik kulinarnych

Akademia Kurta Schellera wyszła naprzeciw oczekiwaniom pracowników małych obiektów gastronomicznych, których do tej pory nie stać było na bardzo drogie szkolenia. Za udział w kursie Twoja firma zapłaci jedynie 1/5 wartości rzeczywistych kosztów szkolenia. Reszta sumy sfinansowana zostanie przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Kurs Haute Cuisine skierowany jest wyłącznie do pracowników mikro i małych przedsiębiorstw

(w nomenklaturze UE) oraz osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą. Kurs odbędzie się w

województwach: mazowieckim, kujawsko-pomorskim, warmińsko- mazurskim, pomorskim i podlaskim.

sprawdź czy Twoje przedsiębiorstwo spełnia te kryteria uruchamiając kwalifikator na stronie: http://www.parp.gov.pl/index/index/72 w kursie mogą wziąć udział: pracownicy kuchni i obsługi sali konsumenckiej: restauracji, hotelu, pensjonatu, baru, firmy cateringowej itp.w pierwszej kolejności do udziału w projekcie zostaną zaproszeni pracownicy w wieku powyżej 45 roku życia, kobiety oraz osoby rozpoczynające karierę zawodową w kuchni.

Kurs zakłada osiem dni praktycznych szkoleń z zakresu przygotowywania tradycyjnych i nowoczesnych potraw: z ryb, owoców morza, drobiu, królika, przygotowywania mięs czerwonych, warzyw, grzybów, ryżu, pasty, gnocci, deserów i poznanie wszystkich innych technik i potraw związanych z aktualną sztuką kulinarną.

Kurs zakończy jednodniowy egzamin w czasie którego pod okiem trzech mistrzów kulinarnych zaprezentujesz zdobyte umiejętności.

Po zdaniu egzaminu otrzymasz limitowany, prestiżowy certyfikat Haute Cuisine podpisany przez Kurta Schellera i Theofilosa Vafidisa.

W ramach kursu zapewniamy bezpłatnie profesjonalny fartuch ochronny, nocleg i wyżywienie (które sami przygotujemy :)Kursy będą realizowane od grudnia 2009r.

Komercyjna wartość takiego szkolenia to 4600 zł na osobę. Dzięki współfinansowaniu przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Ty za udział w szkoleniu zapłacisz jedynie 709 zł

Nie zwlekaj i jak najszybciej zgłoś chęć udziału w projekcie wysyłając elektronicznie informacje zawierającą: telefon kontaktowy, imię i nazwisko delegowanego pracownika, nazwę i adres przedsiębiorstwa na adres: hautecuisinepl@gmail.com

Pierwsze kursy rozpoczną się:

I grupa Mazowsze- 7 grudnia 2009r.

II grupa Warmia i Mazury- 4 stycznia 2010r.

III grupa Podlaskie- 17 lutego 2010r.