Haute Cuisine- kurs wysokich technik kulinarnych
Opublikowano: 12-11-2009
….la Haute Cuisine kurs wysokich technik kulinarnych
Drodzy przyjaciele,
By być dobrą kucharką/kucharzem powinnaś/powinieneś posiadać pewną wiedzę o gotowaniu. Zarówno z teraźniejszej nowoczesnej kuchni ale także z podstaw kuchni z przeszłości.
Przygotowałem ten program specjalnie dla Ciebie, tak Ciebie.
Poznasz techniki a może z pewne nowe sposoby gotowania i nowe receptury, które będziesz mógł wykorzystać później w swojej pracy. Każdego dnia będziemy przygotowywać około 12-15 potraw kuchni zimnej, gorącej i desery a na koniec zrobimy mały egzamin by zobaczyć co zrozumiałeś/ zrozumiałaś
Jestem naprawdę podekscytowany, że będę mógł pomóc Ci zwiększyć Twoje umiejętności w gotowaniu i co ważne później możemy mieć pewne dobre potrawy do spróbowania w Twojej restauracji.
Co jeszcze zrobimy w praktyce:
Szwajcarskie Fondue
Włoskie risotto z grzybami
Francuski Creme brulee
Catalian cream
Angielskie śniadanie
Irlandzki gulasz
I wiele innych potraw.
Dostaniesz właściwy program kiedy się zarejestrujesz i zostaniesz formalnie uczestnikiem szkolenia.
Nie chcę Ci powiedzieć zbyt wiele ale gotowanie jest zabawne, uwierz mi.
Do zobaczenia wkrótce
Dr.h.c. Kurt Scheller
Honorowy członek Światowego Stowarzyszenia Kucharzy
Haute Cuisine- kurs wysokich technik kulinarnych
Akademia Kurta Schellera wyszła naprzeciw oczekiwaniom pracowników małych obiektów gastronomicznych, których do tej pory nie stać było na bardzo drogie szkolenia. Za udział w kursie Twoja firma zapłaci jedynie 1/5 wartości rzeczywistych kosztów szkolenia. Reszta sumy sfinansowana zostanie przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Kurs Haute Cuisine skierowany jest wyłącznie do pracowników mikro i małych przedsiębiorstw
(w nomenklaturze UE) oraz osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą. Kurs odbędzie się w
województwach: mazowieckim, kujawsko-pomorskim, warmińsko- mazurskim, pomorskim i podlaskim.
sprawdź czy Twoje przedsiębiorstwo spełnia te kryteria uruchamiając kwalifikator na stronie: http://www.parp.gov.pl/index/index/72 w kursie mogą wziąć udział: pracownicy kuchni i obsługi sali konsumenckiej: restauracji, hotelu, pensjonatu, baru, firmy cateringowej itp.w pierwszej kolejności do udziału w projekcie zostaną zaproszeni pracownicy w wieku powyżej 45 roku życia, kobiety oraz osoby rozpoczynające karierę zawodową w kuchni.
Kurs zakłada osiem dni praktycznych szkoleń z zakresu przygotowywania tradycyjnych i nowoczesnych potraw: z ryb, owoców morza, drobiu, królika, przygotowywania mięs czerwonych, warzyw, grzybów, ryżu, pasty, gnocci, deserów i poznanie wszystkich innych technik i potraw związanych z aktualną sztuką kulinarną.
Kurs zakończy jednodniowy egzamin w czasie którego pod okiem trzech mistrzów kulinarnych zaprezentujesz zdobyte umiejętności.
Po zdaniu egzaminu otrzymasz limitowany, prestiżowy certyfikat Haute Cuisine podpisany przez Kurta Schellera i Theofilosa Vafidisa.
W ramach kursu zapewniamy bezpłatnie profesjonalny fartuch ochronny, nocleg i wyżywienie (które sami przygotujemy :)Kursy będą realizowane od grudnia 2009r.
Komercyjna wartość takiego szkolenia to 4600 zł na osobę. Dzięki współfinansowaniu przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Ty za udział w szkoleniu zapłacisz jedynie 709 zł
Nie zwlekaj i jak najszybciej zgłoś chęć udziału w projekcie wysyłając elektronicznie informacje zawierającą: telefon kontaktowy, imię i nazwisko delegowanego pracownika, nazwę i adres przedsiębiorstwa na adres: hautecuisinepl@gmail.com
Pierwsze kursy rozpoczną się:
I grupa Mazowsze- 7 grudnia 2009r.
II grupa Warmia i Mazury- 4 stycznia 2010r.
III grupa Podlaskie- 17 lutego 2010r.