I Otwarte Mistrzostwa Polski w Grillowaniu i BBQ

Opublikowano: 09-09-2019

W dniach 13-14 września 2019 odbędą się po raz pierwszy Otwarte Mistrzostwa Polski w Grillowaniu i BBQ w miejscowości Leszno k/Warszawy a konkretnie w Parku Rozrywki JULINEK.

Konkurs BBQ odbędzie się zgodnie z zasadami i we współpracy z KCBS.
Mottem w tym roku jest „Grill Natury smak”

Zwycięzca tegorocznych Mistrzostw Polski BBQ w dniach 13-14 IX 2019 w Julinku jest automatycznie nominowany na 32nd Jack Daniel’s World Championship Invitational Barbecue Lynchburg TN USA 2020 

Patronat nad Mistrzostwami objęło Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.

Konkurs jest Sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Całkowita pula nagród 18.000 PLN – Tytuł Mistrza Polski BBQ 2019 – Niespodzianka od KCBS

PLAN IMPREZY:

Czwartek 12.09.2019 r.
Przyjazd ekip do Hotelu – losowanie stanowisk.

Piątek 13.09.2019 r.
8:00 do 11:00 -Wydawanie produktów konkursowych, przygotowywanie stanowisk, szkolenie dla Jurorów oraz dla ekip biorących udział w konkursie.
12:00 – Parada ekip
14:00 – Oficjalne rozpoczęcie
19:00 – Podsumowanie dnia na scenie
20:00 – Spotkanie integracyjne dla uczestników i zaproszonych gości

Sobota 14.09.2019 r.
9:30 do 16:00 – Otwarte Mistrzostwa Polski BBQ i Grillowaniu
11:00 Danie konkursowe nr. 1 Potrawa narodowa lub regionalna
11:30 Danie konkursowe nr. 2 Sos BBQ
12:00 Danie konkursowe nr. 3 Kurczak
12:30 Danie konkursowe nr. 4 Żeberka wieprzowe
13:00 Danie konkursowe nr. 5 Wieprzowina
13:30 Danie konkursowe nr. 6 Wołowina
14:00 Danie konkursowe nr. 7 Deser

9:30 do 16:30 – Konkurs BBQ dla publiczności.
17:30 — Wręczenie nagród, zamknięcie imprezy.

Partnerami Merytorycznymi są:
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Euro-Toques Polska,
Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników

Wielkie podziękowania dla Sponsorów:
Park Rozrywki Julinek
Unilever Food Solutions
Aviko Polska
HENDI Polska
BAGSTAR
Inter Europol
Wypożyczalnia Gastronomiczna – Gastro Magic Service
Hotel Bellotto
Smoker – Zdrowe grillowanie
Żywiec Zdrój
Janex
laSad