Trendy Chef 2013 – lista uczestników

Opublikowano: 12-01-2013

II MIędzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2013 – odbędzie się dnia 27 kwietnia 2013 r. w Hotelu Słoneczny Młyn **** w Bydgoszczy. Konkurs jest Nominowany  do Kulinarnego Pucharu Polski 2013 i otrzymał akredytację WACSTrendy Chef ma poparcie wielu Regionalnych Stowarzyszeń Kucharzy oraz Cukierników w Polsce i zagranicą . II edycja konkursu ma na celu odkrycie, poznanie i prezentowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych.

trendyChef

 

Lista Uczestników II Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego

Trendy Chef 2013

 

Paweł Wojtysiak – Hotel HP – Poznań

Mateusz Pieszak – Restauracja „Marche” – Poznań

*

Łukasz Partyka – Zurfassdaube – Neustadt -Niemcy

Arkadiusz Dziakowski – Restauracja Zielona, Wrocław-Psary

*

Kris Basznianin

Miki Cutic

Oscars Trapp Vinkällare, Helsingborg, Szwecja

*

Katarzyna Daniłowicz

Bogumił Mroczko – AMDM Agnieszka ChmielewskaRestauracja Marina – Wrocław

*

Michał Kuduk

Dariusz Kuduk – Hotel Grand Sal **** Kopalnia Soli Wieliczka

*

Dariusz Kużniak

Paweł Wilanowski – Łódź

*

Michał Czekajło– Restauracja Lwia Brama – Wrocław

Michał Abramowicz – Dynamic Congress Centre – Wrocław

*

Benno Sasse – Küchenchef in HAZ Bildungswerk in Hattingen – Niemcy

Ralf Achilles – Restaurant Schönblick in Woltersdorf – Niemcy

***

Uczestnicy Rezerwowi :

Dominik Duraj

Bartosz Gadzina– J.T.F.s.c – Steampunk Restaurant w Wodnej Wieży – Pszczyna

*

Mariusz Kucharczak

Damian Szwargot – Restauracja Fanaberia – Poznań

***

GRATULUJEMY

***

Dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia życząc zarazem wielu kulinarnych isnpiracji.

Do zobaczenia

27 kwietnia 2013

w Hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy.

 

Prestiż Konkursu Trendy Chef podkreśla fakt, że został nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2013 otrzymał akredytacje WACS na 2012r. 

Uzyskał również poparcie wśród Stowarzyszeń Kucharskich i Cukierniczych z Polski i zagranicy.

 

 

II edycja Konkursu ma nadal kontynuować cel jaki został osiągnięty w poprzednim roku, skupia się on na odkrywaniu, poznaniu i prezentowaniu nowych talentów kulinarnych, a także na promowaniu osobowości kulinarnych.

Pragniemy poprzez wspólną  wymianę doświadczeń poznawać tradycję kuchni polskiej i umiejętnie dostosować ją do nowoczesności. Dzięki temu stworzymy bogate źródło informacji, które stanie się doskonałą bazą do tworzenia nowoczesnych aranżacji dań i deserów.

Zmagania będą oceniały dwa składy Jury

Skład jury obejmuje:

  1. 1.Przewodniczący jury
  2. 2.Jury degustacyjne
  3. 3.Jury techniczne

 

Jury degustacyjne oceniać będzie:

1-10 pkt.         – Prezentacja potrawy

1-10 pkt.         – Wrażenie ogólne

1-10 pkt.         – Brak sztucznych dodatków Zmieniających smak produktów

1-10 pkt.         – Techniki użyte w przygotowaniu

1-10 pkt.         – Estetykę wykonania Dania końcowego

1-15 pkt.         – Smak potrawy

1-10 pkt.         – Smak własny produktu;

1-10 pkt.         – Zestawienie smakowe produktów;

1-10 pkt.         – Prawidłowy dobór dodatków

1-10 pkt.         – Doprawienie zachowujące smak własny surowca.

1-10 pkt.         – Stopień trudności Wykonania potrawy.

1-10 pkt.         -Innowacyjność, nowoczesność dania

1-10 pkt.        -Funkcjonalność potrawy w rzeczywistej Karcie restauracji

Maksymalna ilość punktów przyznanych przez jury degustacyjne to 135.

Jury techniczne oceniać będzie:

Mise en place 

1-5       – Przygotowanie produktów i sprzętu;

1-5       – Podział pracy

1-5       – Czystość pracy;

1-5       – Czystość po zakończeniu pracy

Profesjonalizm pracy 

1-5       – Prawidłowa technika produkcji.

1-5       – Zużycie produktu

1-5       – Prawidłowe zastosowanie obróbki technologicznej.

1-5       – Zespołowość pracy

 

– Maksymalna ilość punktów przyznanych przez Jury techniczne to 40.

– Przekroczenie czasu przeznaczonego na przygotowanie dań konkursowych będzie karane przez Jury techniczne punktami ujemnymi.

– Za każdą minutę zostanie odjęty 1 punkt.

– Po 10 minutach przekroczenia czasu konkursowego praca ekipy kucharskiej zostanie zatrzymana i dania zostaną poddanie ocenie jury w stopniu w jakim została wykonana.

Chcemy żeby nowe trendy zagościły w naszych restauracjach przez następny rok.

Nowi kulinarni odkrywcy i wirtuozi idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz aranżacji dań nazywani są często-  „Trendy Chef”

Polska arena kulinarna co roku wyznacza nowe trendy poprzez serwowanie nowych dań i deserów w wielu znakomitych restauracjach. Mimo to nadal podpatrujemy i uczymy się od najlepszych, dzięki temu tworzymy co raz to smaczniejsze, śmielsze, piękniejsze oraz nowatorskie potrawy także w oparciu o nasze regionalne produkty.

Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski jak i z zagranicy. Kucharze, którzy w swoich restauracjach z pasją kreują dania na najwyższym poziomie wartych gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi pomysłami.

Założeniem imprezy jest ukazanie wszystkiego co najlepsze i ekskluzywne. Tak więc najnowszym potrawom tworzonym przez mistrzów kucharskich będzie towarzyszyło wiele dodatkowych atrakcji .

Swoją obecnością zaszczycą nas najlepsi Szefowie Kuchni i Cukiernicy z Polski i zagranicy prezentując swoja pasję w tworzeniu idealnych dań.

 

REGULAMIN do pobrania

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY do pobrania