IV Bielski Regionalny Konkurs Kulinarny

Opublikowano: 30-01-2013

Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku – Białej ul. Wyspiańskiego 5 oraz Beskidzki Klub Kulinarny i Zakłady Tłuszczowe “Bielmar” mają przyjemność zaprosić na IV Bielski Regionalny Konkurs Kulinarny
Konkurs.beskidzkiIV
Informacje dotyczące konkursu
1. Organizatorem Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego jest Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku–Białej ul. Wyspiańskiego 5 we współpracy z Beskidzkim Klubem Kulinarnym i Zakładami Tłuszczowymi „Bielmar”.
2. Konkurs odbędzie się 12 marca 2013r (wtorek).
3. Konkurs adresowany jest do wszystkich uczniów szkół gastronomicznych.
4. Temat konkursu: „Finezja smaku potraw z cielęciny”.
5. Konkurs będzie obejmował:
 przygotowanie własnej potrawy zgodnie z tematyką konkursu (surowce własne).
6. Celem konkursu jest:
 propagowanie różnorodności potraw,
 dokonanie samooceny własnych umiejętności zawodowych,
 promowanie własnej osoby,
 integracja szkół o tym samym profilu kształcenia wymiana doświadczeń zawodowych.
7. Uczestnicy startują indywidualnie po 1 zawodniku z każdego typu szkoły np. ZSZ, Technikum (kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych, kelner).
8. Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSGiH elektronicznie na adres zsgih@op.pl do dnia 25 lutego 2013r.
9. Szczegółowe informacje i komplet dokumentów będą podane w terminie do 25 stycznia 2013r na stronie internetowej szkoły www.zsgih.edu.pl
10. Uczestnicy proszeni są o wpłatę 30 zł (wpisowego) na konto Zespołu Szkół Gastronomicznych I Handlowych nr konta: 26 1020 1390 0000 6902 0018 0547 z dopiskiem „IV edycja Bielskiego Regionalnego Konkursu Kulinarnego”.
11. Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w regulaminie konkursu oraz jego przestrzegania.
12. Wszelkie informacje dotyczące konkursu będą udzielane w sekretariacie pod nr telefonu 33/ 812-44-29.
13. W czasie trwania konkursu odbywać się będą otwarte warsztaty kulinarne.
14. W dniu konkursu otwarta będzie kawiarenka, do której zapraszamy na poczęstunek wszystkich uczestników, opiekunów oraz gości.

REGULAMIN KONKURSU do pobrania