IV Ogólnopolski Festiwal Jabłka – lista uczestników

Opublikowano: 07-09-2009

Komunikat organizacyjnyjablka2.jpg

KONKURS KULINARNY  –   „Zastosowanie jabłka w polskiej kuchni”

Na podstawie regulaminu określającego uczestnictwo w konkursie

2.6  Ilość kucharzy startujących  jest limitowana i określona kolejnością nadesłanych  zgłoszeń.

Organizatorzy informują, że do uczestnictwa w konkursie zostały zakwalifikowani n/w uczestnicy.

     1.    Restauracja "Dworek Łódź"                            – Arkadiusz Wilamowski

     2.    Hotel WESTIN Warszawa                                  – Przemysław Gryz

     3.    Hotel Verde Montana Kudowa Zdrój               – Wojciech Kurzawiak

     4.    Zespół Zamkowo – Parkowy w Krasiczynie  – Maciej Gołdyn

     5.    Zamek w Dubiecku                                              – Monika Suwała

     6.    Grand Hotel Rzeszów                                          – Marek Lechowicz

     7.    Beskidzki Klub Kulinarny

            Restauracja Dwór Świętoszówka                    -Władysław Zięcina

     8.    Restauracja ‚Adria" Pałac Ballestrema         – Robert Bytomski

     9.    Giancarlo Ristorante Italiana                            – Łukasz Gałązka

   10.    Restauracja Jan – Bełchatów                           – Przemysław Wieloch

Skład Jury:

Jury Degustacyjne:

1.    Waldemar Hołówka – KSK , Przewodniczący Jury

2.    Mirosław Drewniak – KSK

3.    Wiesław Zuzek – LOT Catering Kraków

4.    Stefan Birek – Szef Kuchni Hotel LORD

5.    Ryszard Dudziak – Restauracja Bakata , Hotel GROMADA

Jury Techniczne:

1.    Zbigniew Kurleto – KSK

2.    Giancarlo Russo – KSK

3.    Karlos Gonzales Tejera

Informacja dodatkowa:

Czasopismo Gastronomia Polska ufunduje Puchar za najlepszą aranżacje dania festiwalowego , honorowo w Jury zasiądzie  przewodniczący rady programowej Gastronomia Polska Wiesław Wróblewski



Waldemar Hołówka