Kongres Szefów Kuchni

Opublikowano: 15-09-2022

Tegoroczny kongres to aż dwie sceny i atrakcyjne wydarzenia towarzyszące. Na samej scenie głównej będzie miało miejsce 13 wystąpień, w tym 11 prelekcji i 2 debaty, w ramach których swoją wiedzą podzieli się 25 ekspertów. Uczestnicy mogą liczyć na więcej, bo już wkrótce poznamy także program małej sceny.

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów wraz z wydarzeniami towarzyszącymi to w Polsce największe spotkanie edukacyjne i biznesowe dla gastronomii. 

Więcej informacji oraz panel rejestracyjny można znaleźć tutaj: https://kongresszefowkuchni.pl/.

Program sceny głównej Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów:

9:30 – 9:50 Tworzenie karty na podstawie analizy kosztów. Negocjacje z dostawcami. Wojciech Harapkiewicz
9:50 – 10:20 Food cost bez tajemnic. Jak o połowę zredukować straty w restauracji? Sławek Głomski
10:20 – 10:40 Eko-moc czy eko-bzdury, czyli wszystko co szef kuchni powinien wiedzieć o żywność ekologicznej. Krzysztof Robert Szulborski10:40 – 11:20 Jak w nowoczesnej gastronomii zarządzać budżetem i odróżniać koszty od inwestycji? Joanna Sobczyk, Sławomir Głomski, Krzysztof Szulborski, Wojciech Harapkiewicz; moderatorka: Agnieszka Huszczyńska
11:20 – 11:40 Unikamy wege wpadek, czyli kiedy dania roślinne w karcie podnoszą popularność restauracji? Jakub Jaworski
11:40 – 12:00 Greenology czyli dieta roślinna w menu szefa kuchni. Wioleta Bielecka, Agnieszka Mazurek
13:00 – 13:30 Filozofia i gotowanie według 5 przemian. Monika Biblis
13:30 – 14:10 Restauracyjne nawyki, z którymi trzeba się pożegnać. W jaki sposób kryzysy lat 2020 – 2022 zmieniły gastrobiznes? Michał Bajor, Jarosław Uściński, Justyna Sypka, Sebastian Mikulski, Marcin Świątek; moderatorka: Ania Dębska
14:10 – 14:40 Zarządzanie zespołem czyli jak być w kuchni liderem i autorytetem? Jarek Walczyk
14:40 – 15:00 Sami możemy wiele, RAZEM WSZYSTKO. Prawdziwa historia sukcesu restauracji, którą nagle opuścił szef kuchni. Kasia Korbas Cienka
15:00 – 15:30 Ponadprzeciętny serwis w obsłudze Sali. Na co warto zwracać uwagę i dlaczego? Marcin Dyrda
15:30 – 16:00 Wygrywają odważni. Nie bój się niepowodzeń. Andrzej Kruczyński
16:00 – 17:00 Droga do doskonałości. Przemysław Klima w rozmowie z Jackiem Krawczykiem.

Udział dla szefów kuchni, kucharzy i właścicieli restauracji jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa. Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni można znaleźć tutaj: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/