Kulinarne inspiracje na targach Smaki Regionów

Opublikowano: 15-09-2015

Targi Smaki Regionów to podróż do czasów dzieciństwa a także w mniej lub bardziej znane zakątki Polski. W tym roku regionalne smakołyki i te wytwarzane tradycyjnymi metodami odkryje przed zwiedzającymi trzynaście województw. Nie zabraknie też kulinarnych inspiracji.

Już pierwszego dnia targów, 19 września, sceną kulinarną w pawilonie 3A na terenie MTP zawładną mistrzowie smaku, który odkryją przed publicznością niezwykłe smaki potraw regionalnych Wielkopolski. Z kolei następnego dnia będzie można zapoznać się z lokalną kuchnią województwa pomorskiego. 

4037_900x675

Kulinarne inspiracje pojawią się także na stoisku partnera medialnego targów, wydawcy magazynów „Slow Life Food & Garden” i „Ekodostawcy”. W sobotę i w niedzielę, w godz. 12.00 – 14.00 kucharze
z restauracji Cucina i Avocado przeprowadzą gości „Przez ogród do kuchni”. Tak właśnie brzmi tytuł tych pokazów. Niewątpliwie pozwolą więc one odkryć potencjał smaków jaki tkwi w owocach, warzywach i ziołach. 

Spragnionym bardziej egzotycznych smaków polecamy natomiast wizytę stoiska województwa wielkopolskiego, na którym pojawią się rarytasy regionu partnerskiego Wielkopolski z Korei Południowej. Przedstawiciele regionu Chungcheongnam-do zaprezentują m.in. takie produkty jak hangwa  – ryż smażony w tradycyjny sposób, czerwony żeńszeń, suszony imbir z cukrem i chusa- lokalny alkohol z jabłek.

Wstęp na targi Smaki Regionów jest bezpłatny.

Termin: 19-22 września, godziny otwarcia: 9-17.

Więcej informacji: www.smaki-regionow.pl