L’Art de la cuisine Martell 2013

Opublikowano: 11-01-2013

W dniach 01-03 marca 2013 roku  XIV-wieczny Zamek w Rynie gościć będzie uczestników jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.  Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej  L’Art de la cuisine Martell od kilku lat organizowany jest w tym wyjątkowym miejscu, w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich.

LISTA UCZESTNIKÓW ZAKWALIFIKOWANYCH DO KONKURSU do pobrania

martell.logo

W konkursie biorą udział ekipy kucharskie – młodych adeptów sztuki kulinarnej z najlepszych restauracji w Polsce.
Potrawy konkursowe oceniane są przez dwa zespoły jury – pierwszy to JURY DEGUSTACYJNE, złożone z gwiazd estrady i ekranu oraz JURY TECHNICZNE, w którym zasiądą największe autorytety sztuki kulinarnej w Polsce. Zwycięzca konkursu otrzyma nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.
Martell_konkurs122  Martell_konkurs116
Martell_konkurs242

Tegorocznym tematem konkursu jest Kurczak Bjafagel Premium. Każda drużyna uczestnicząca w konkursie musi obowiązkowo  wykonać potrawę w formie dania głównego dla 10 osób podanego wyłącznie na talerzach.  Do jej przygotowania konieczne będzie użycie Kurczak Bjafagel Premium – francuska rasa ze szweckiej hodowli ekologicznej. Produkt dostępny – MARTMAR food and pleasure

wigilia.ksk2012087

Do przyrządzania potrawy nie wolno użyć koniaku Martell,  jednak po  jej wykonaniu każda ekipa będzie musiała dobrać odpowiedni rodzaj Martell-a  harmonizującego ze smakiem potrawy.  Wszystkie prace konkursowe powinny być wyjątkowo oryginalne, jednocześnie bardzo eleganckie i wykwintne.

W poprzednich edycjach konkursu w szranki stawały ekipy z wielu znamienitych restauracji. Wśród uczestników i laureatów konkursu znaleźli się młodzi adepci sztuki kulinarnej z hoteli INTERCONTINENTAL Warszawa, Andel’s Łódź, Restauracja Ancora, Sheraton Sopot, Le Meriden Bristol, Zamek Dubiecko.

Sam konkurs, a także pięknie wyeksponowane na zadaszonym zamkowym Dziedzińcu stoiska sponsorów odwiedzane są  zazwyczaj przez  800-1000 osób.  Właściciele restauracji, menedżerowie i szefowie kuchni  mogą zdobyć tu znakomite doświadczenie, skorzystać z ciekawych prezentacji, ale także wziąć udział w bezpłatnych, specjalnie dla nich przygotowanych szkoleniach i seminariach, odbywających się podczas Konkursu.

wigilia.ksk2012013

Wszystkie zainteresowane zespoły prosimy o przesyłanie formularza zgłoszeniowego  faxem pod nr 089/642 70 13 lub mailem na adres d.strucinski@hotelanders.pl

Szczegółowych informacji dotyczących konkursu udziela Dariusz Struciński – szef Kuchni Hotelu ANDERS****Resort& Spa pod nr telefonu 089/642 70 32    lub e-mail d.strucinski@hotelanders.pl

PROGRAM KONKURSU do pobrania

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY do pobrania

REGULAMIN do pobrania

Proponujemy zakup specjalnego pakietu pobytowego, obowiązującego podczas trwania konkursu:

  • noclegi w pokoju 1 lub 2-osobowym
  • wstęp na sobotni konkurs
  • lunch w sobotę
  • zaproszenie na wieczorną Galę

Cena pakietu:

Pobyt 2 dniowy piątek-niedziela 01-03.03.2013
(w cenie piątkowy wieczór klubowy, lunch w sobotę, sobotnia gala wieczorna, śniadania i noclegi)
Pokój 2 os – 1600 PLN
Pobyt 1 dniowy z soboty na niedzielę (w cenie nocleg oraz gala wieczorna)
Pokój 2 os – 1200 PLN

PARTNER MERYTORYCZNY

KSK.logo

martell_2013-partnerzy1