Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru

Opublikowano: 22-01-2019

Zakończyły się eliminacje do Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru. W tym roku wydarzenie odbędzie się pod wesołym tematem:  „A w tym roku temat dziki: czekolada i tropiki”.
 
Do udziału zaproszono wszystkie osoby pracujące w punktach gastronomicznych tj. restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach, niezależnie od ich wyuczonego zawodu. 
 
Celem Mistrzostw jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży gastronomicznej.  Zgłosiło się kilkadziesiąt drużyn z całego kraju. Jury kwalifikacyjne złożone z przedstawicieli stowarzyszeń kucharskich oraz mistrzów cukierniczych wybrało 12 najlepszych zgłoszeń. W tym roku było to szczególnie trudne ze względu na bardzo wysoki i wyrównany poziom prac.  Ostatecznie w Warszawie będziemy mogli podziwiać prace następujących drużyn:
• ALBERTINA RESTAURANT & WINE    
• BROWAR WIATR HOTEL ***   
• Grand Hotel Rzeszów Sp.z o.o.   
• Hotel DeSilva Premium Opole   
• Kamienica numer 6    
• Park Hotel Sp. z o.o.   
• Powidok restauracja autorska 
• Restauracja Art   
• Restauracja Bazar 1838   
• Restauracja Cucina   
• Restauracja Halka (Hotel Aries)   
• Restauracja Pastamore (Hotel Grępielnia)
 
Przypominamy, że Mistrzostwa odbędą się 19 lutego podczas najsmaczniejszych polskich targów – Expo Sweet w Warszawie, przy ul. Prądzyńskiego 12/14 
Jeśli ktoś z Czytelników chciałby wystartować w konkursie na Expo Sweet, to nadal przyjmowane są zgłoszenia do mistrzostw lodziarskich – szczegóły na stronie: www.exposweet.pl