Szkolenie -„Profesjonalnie przygotowany Kucharz”..

Opublikowano: 12-11-2009

zapr2.jpg

zapr.gif

Firma STALGAST i Fundacja „Nowe Media”
wyszła naprzeciw oczekiwaniom pracowników małych obiektów gastronomicznych, których do tej pory nie stać było na bardzo drogie szkolenia.

Za udział w szkoleniach Twoja firma zapłaci jedynie 1/5 wartości rzeczywistych kosztów. Reszta sumy sfinansowana zostanie przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Szkolenia skierowane są wyłącznie do pracowników mikro i małych przedsiębiorstw oraz osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą.

Projekt odbędzie się w województwach: mazowieckim, kujawsko-pomorskim, warmińsko- mazurskim, pomorskim, podlaskim i lubelskim.

Sprawdź czy Twoje przedsiębiorstwo spełnia te kryteria uruchamiając kwalifikator na stronie:http://www.parp.gov.pl/index/index/72

W szkoleniu mogą wziąć udział pracownicy zatrudnieni w kuchni lub w firmie cateringowej, garmażeryjnej wykonujący pracę w charakterze kucharza i pochodnych: cukiernik, garmażer, pomocnik szefa kuchni etc.

W pierwszej kolejności do udziału w projekcie zostaną zaproszeni pracownicy w wieku powyżej 45 roku życia, kobiety oraz osoby rozpoczynające karierę zawodową w kuchni.

Projekt zakłada dziewięć dni praktycznych szkoleń zakończonych jednodniowym egzaminem.

Zjazd I (3dni*8h)Kursanci poznają  bazowe wyposażenie kuchni produkcyjnej, wyposażenie cateringowe, podstawy technologii produkcji kuchni zimnej – bankietowej – cateringowej, przekąski zimne, przystawki, pasztety, musy, rolady, galantyny, przystawki gorące flambirowane, konfitowanie, glazurowanie, wędzenie a`la minute i inne nowoczesne metody obróbki żywności przy wykorzystaniu najnowszego sprzętu

Zjazd II (3dni*8h) Podstawy technologii produkcji kuchni gorącej – bankietowej – cateringowej, wywary podstawowe i bazy do sosów, buliony, zupy, potrawy z makaronu, ryżu, ziemniaków i warzyw. Potrawy cateringowe.

Zjazd III.(3Dni*8h) Podstawy technologii produkcji kuchennej potraw współczesnej kuchni polskiej i nowoczesnej aranżacji dań talerzowych.

Łączenie tradycyjnych i regionalnych polskich produktów z produktami kuchni obcych (trend kulinarny fusion). Zakąski zimne.

Łączenie głównych składników zakąsek z sałatami, nowoczesne aranżacje z elementami trendu kuchni molekularnej.

W czasie 3 zjazdu odbędzie się egzamin: przygotowanie jednego losowo wybranego zestawu bankietowego serwowanego w formie bufetowej wraz z pełną dekoracją.

Po zdaniu egzaminu otrzymasz limitowany, prestiżowy certyfikat Profesjonalny Kucharz podpisany przez mistrzów sztuki kulinarnej.

W ramach szkolenia zapewniamy bezpłatnie nocleg, wyżywienie, profesjonalny fartuch ochronny i materiały szkoleniowe.

Szkolenia będą realizowane od grudnia 2009r. przez znanych mistrzów kucharskich: Adama Michalskiego, Krzysztofa Szulborskiego i Jacka Sulicha

Komercyjna wartość takiego szkolenia to ok. 4200 zł na osobę. Dzięki współfinansowaniu przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Ty za udział w szkoleniu zapłacisz jedynie ok. 760 zł

Nie zwlekaj i jak najszybciej zgłoś chęć udziału w projekcie wysyłając e-mailem informacje zawierającą: telefon kontaktowy, imię i nazwisko delegowanego pracownika, nazwę i adres przedsiębiorstwa na adres:profesjonalnykucharz@gmail.com

Pierwsze szkolenia rozpoczynają się już:

I grupa Mazowsze- 7-9 grudnia 2009r.

II grupa Pomorskie- 18-20 stycznia 2010r.

III grupa Kujawsko-Pomorskie- 23-25 luty,

IV grupa Pomorskie- 15-17 marca