Targi Gastro-Hotel

Opublikowano: 18-02-2011

zapr_do_mikolajek.jpg 
 

G a s t r o – H o t e l     


Targi Gastro – Hotel to ciekawe i dostarczające wielu wrażeń, nie tylko wizualnych, ale także i smakowych, wydarzenie we wszystkich tych regionach gdzie są organizowane. To możliwość spotkań z osobami z branży związanymi, na co dzień z gastronomią lub hotelarstwem, mające na celu wymianę doświadczeń oraz nawiązanie nowych i pielęgnowanie dotychczasowych kontaktów. Podczas każdej edycji swoje najnowsze i najlepsze produkty prezentują czołowi producenci, we współpracy z regionalnymi partnerami handlowymi, którzy najlepiej znają specyfikę danego regionu. 

gh1.jpg 

W 2011 roku zapraszamy do Mikołajek, Kołobrzegu, Bielsko-Białej, Wrocławia oraz Bydgoszczy.

G a s t r o  – H o t e l   t o   t a k ż e : 

KONKURSY KULINARNE

gh2.jpg   gh3.jpg 

Kulinarne konkursy to nieodłączna część targów Gastro – Hotel. Wszystkim kucharzom z danego regionu dają szanse sprawdzenia swoich umiejętności, a publiczności możliwość podpatrzenia, w jaki sposób gotują najlepsi. Nadzór kulinarny nad konkursami i wszystkimi wydarzeniami pełni Marek Widomski z The Culinary Institute In Cracow. Przy każdej edycji targów w danym regionie wyłaniani są laureaci, którzy walczą w wielkim finale konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim. Kolejnym konkursem są Regionalne Sekrety Smaku. Uczestnicy tego konkursu maja za zadanie przygotować wybrane przez siebie danie regionalne i zaprezentować je w specjalnie dobranej aranżacji.
         
 gh4.jpg gh5.jpg gh6.jpg
PROFESJONALNE SZKOLENIA
Szkolenia na targach Gastro – Hotel to wiele ciekawych wykładów i warsztatów. Przeznaczone są dla wszystkich pragnących wzbogacić swoją wiedzę gastronomiczno-hotelarską. Poruszamy zagadnienia t.j, optymalizacja gospodarki kadrami, mowa ciała i strefy dystansu, podawanie win i dekantacja, sposoby obsługi przyjęć okolicznościowych, tworzenie indywidualnej oferty, używanie tytułów służbowych i kurtuazyjnych a także wiele innych. Nad atrakcyjną ofertą szkoleń czuwa pani Teresa Kucharska z Centrum Kształcenia Sommelierów i Kadr Hotelarsko-Gastronomicznych. 

gh7.jpg 

Zapraszamy na szkolenia :
Zarządzanie w Hotelarstwie i Gastronomii,
Savior – Vivre  dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości,
Warunki sukcesu sprzedaży win w gastronomii,
Pokój hotelowy wraz z łazienką- przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
Techniki obsługi przyjęć okolicznościowych w gastronomii
Organizator Targów
Imprezy targowe – gastronomia i hotelarstwo 
GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak,
ul. Magazynowa 2 , 41-800 ZABRZE,
 tel. 32/ 376 08 60, fax.32/ 376 08 65 e-mailtargi@gastro-hotel.pl