Świąteczne gotowanie z Robertem Sową

Opublikowano: 02-12-2014

Centrum Handlowe ETC Swarzędz zaprasza w najbliższą niedzielę, 7 grudnia, od 12.00 na spotkanie z Robertem Sową, który zdradzi kilka pomysłów na niezwykłe, świąteczne dania. To będzie doskonała okazja, by poznać tajniki gotowania jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce.

ETC_Swarzedz_logo


Wyjątkowe menu

Wszystkim chętnym, którzy chcą zaskoczyć rodzinę przy świątecznym stole Robert Sowa pokaże, jak przygotować kilka wyszukanych potraw. Wśród nich znajdzie się zupa z grzybów leśnych z koperkiem i karpiem, pieczona polędwica z dorsza z sosem z ogórków kiszonych i koperkiem czy pikantny indyk z gruszkami aromatyzowanymi miodem i śliwowicą z rozmarynem. Tego typu dania powinny trafić w gusta i zaspokoić podniebienie nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Degustacja
W niedzielę będzie można nie tylko zobaczyć, jak wykonuje się wyjątkowe, świąteczne potrawy, ale także poczuć ich smak i porozmawiać z ich twórcą. Po przygotowaniu każdego dania odbędzie się degustacja. Uczestnicy spotkania będą też mieli okazję uzyskać książkę Roberta Sowy „Życie kocha jeść” z dedykacją i autografem autora. Poza tym organizatorzy zapowiadają też inne, kulinarne atrakcje.

Sekrety szefów kuchni
Oprócz Roberta Sowy swoje tajemnice zdradzą szefowie kuchni z restauracji DON LUCCI oraz STEK & BURGER mieszczących się w galerii ETC. Odbędzie się także degustacja ich potraw, a przez cały dzień w ich restauracjach będzie obowiązywała 50-procentowa zniżka na wybrane pozycje z karty.

Niedzielne warsztaty kulinarne w Centrum Handlowym ETC to świetna propozycja dla pasjonatów gotowania oraz każdego, kto lubi zadbać o swoje podniebienie. To również ciekawe urozmaicenie świątecznych zakupów. Warto wykorzystać tę sposobność, ponieważ szefowie kuchni nie zawsze tak chętnie dzielą się swoją wiedzą.