Walentynki ?
Opublikowano: 05-02-2016
Top Walentynki w Blow Up Hall 5050
Jak podbić serce drugiej osoby? Jak poddać się walentynkowemu szaleństwu, kiedy przeżywasz pierwsze chwile zauroczenia albo pragniesz wyjątkowo uczcić wieloletni związek z osobą, z którą przeszliście nie jedno? Kolacja w wykonaniu słynnego Top Chefa, drinki najlepszej w Polsce barmanki i noc w jednym z najbardziej wyjątkowych hoteli na świecie, 5-gwiazdkowym Blow Up Hall 5050, a rano spacer i zakupy w Starym Browarze, pomogą zdziałać cuda…
Walentynkową kolację przygotuje zwycięzca ostatniej edycji programu „Top Chef” Tomasz Purol. Specjalne menu serwowane w dniach 12-14 lutego pobudzi wszystkie zmysły. Rozpocznie się aromatycznie i odświeżająco, a zakończy słodko i… pikantnie. Menu serwowane będzie w dniach 12-14 lutego, a jego cena to 250 zł na parę.
Przystawka zimna
Tatar z tuńczyka z marynowaną rzepą, suszonymi pomidorami, kolendrą i majonezem truflowym
Zupa
Bulion z perliczki z kluseczkami z lubczykiem, krewetką i chili
Danie główne
Filet z labraksa z małżami, kaszą kus-kus z zielonym groszkiem, kolendrą, szpinakiem, pomidorami malinowymi i bulionem krewetkowym
lub
Rostbef wołowy ze skorzonerą, puree z selera, topinamburem, marchewką i konfiturą z czerwonej cebuli i sosem chrzanowym
Deser
Mus z białej czekolady z puree truskawkowym z pieprzem cayenne, marakują, czekoladową bezą i lodami z gorzkiej czekolady
Warto przypomnieć, że od kilku dni w restauracji hotelu Blow Up Hall 5050 serwowane jest menu degustacyjne, które zapewniło Tomaszowi Purolowi zwycięstwo w zakończonej jesienią edycji programu „Top Chef”, emitowanego na antenie „Polsatu”. Po raz pierwszy w historii tego programu w Polsce, dań zwycięzcy mogą spróbować nie tylko jurorzy. Cena: 250 zł za osobę.
Przed i po kolacji w hotelowym barze Susznia świętujący Walentynki będą mieli okazję spróbować drinków przygotowanych przez Darię Bąk, jedyną kobietę w Top 30 World Class Poland 2016 – gronie najlepszych barmanów, którzy walczą właśnie o tytuł najlepszego w kraju i wyjazd na mistrzostwa świata do Miami. Zaserwuje ona autorskie drinki opracowane z myślą o zakochanych: „Addicted to love” z puree malinowym i pieprzem, „From your dreams” z puree truskawkowym i syropem czekoladowym i „American Kiss” na bazie whiskey i Freise Bombon.
Tak wyjątkową okazję warto uczcić także spędzeniem nocy w Blow Up Hall 5050. Mieszczący się w kompleksie Starego Browaru 5-gwiazdkowy hotel butikowy, łączy nowoczesne technologie z luksusem w formie artystycznego eksperymentu cenionej na świecie kolekcjonerki sztuki, Grażyny Kulczyk. To jeden z najczęściej opisywanych przez media niezwykłych hoteli na świecie. Mówiono i pisano o nim m.in. w CNN, The Globe Trekker, The Sunday Times czy The Independent oraz na wielu blogach. Odbywają się tu liczne imprezy, goszczą tu gwiazdy i międzynarodowe autorytety ze świata kultury, sztuki, mody, nowych technologii i biznesu.