GYROS Z INDYKA A? LA ROBERT PODANY Z PIKANTNYMI WARZYWAMI Z PATELNI

Opublikowano: 19-03-2010

sowa_danie_wiosna015.jpg

Składniki dla 4 osób:

400 g piersi z indyka

Marynata:

½ szklanki oliwy z oliwek

Przyprawa kebab-gyros Prymat



Warzywa:

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

1 żółta papryka

1 pęczek dymki

1 cukinia

3 ząbki czosnku

½ szklanki oliwy z oliwek

Papryka ostra Prymat

Sól czosnkowa Prymat

Grubomielony czarny pieprz Prymat

1 pęczek świeżej kolendry

4 placki tortilli



Sposób przygotowania:

Umytą i oczyszczoną pierś z indyka pokroić w plastry, zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie przyprawy kebab-gyros z oliwą z oliwek i odstawić do lodówki na 4-6 godzin.

Warzywa umyć, obrać, a następnie pokroić w plastry lub grube paski. Indyka usmażyć na rozgrzanej patelni, a warzywa podsmażyć w woku lub garnku.

Indyka połączyć z warzywami, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na plackach meksykańskich ze świeżo siekaną kolendrą, kwaśną śmietaną i salsą pomidorową.



Przygotował Robert Sowa