? krewetki rozmrażamy, następnie obieramy ogonki z pancerza, zostawiając po 1 segmencie od strony głowy i od ogona ? najlepiej to zrobić, wkładając palec pod pancerz od spodu
? dalej nacinamy delikatnie nożem obrane z pancerza ogonki od strony grzbietowej i wyjmujemy cieniutką nitkę, czyli przewód pokarmowy
? marynujemy obrane krewetki w soli i pieprzu
? marchewkę kroimy w cienkie paseczki, kolendrę rwiemy palcami na małe kawałki
? cebulę i czosnek drobno siekamy, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki
? makaron gotujemy al dente z dodatkiem oliwy z oliwek
? na rozgrzanej patelni przesmażamy krewetki z każdej strony, aż zrobią się czerwone
? zdejmujemy krewetki i na tej samej patelni przesmażamy cebulę, czosnek i marchewkę, do warzyw dodajemy białe wytrawne wino i masło
? wkładamy ponownie krewetki i dusimy około 2 minut z każdej strony, po czym wykładamy na talerz
? do sosu dodajemy kolendrę, pomidorki i makaron, wszystko razem podgrzewamy na patelni około 30 sekund i zawijamy piramidę z makaronu obok krewetek