Lasagne z wołowiną
Opublikowano: 07-08-2009

Składniki:
• 150g sera Lazur błękitny
• 150g sera Lazur perłowy
• 1 opakowanie makaronu lasagne
• 1 ząbek czosnku
• 1 kg mielonej wołowiny
• 1 kg pieczarek
• 1 marchewka
• 1 cebula
• sól
• pieprz
• olej
Wykonanie:
1. Płaty lasagne obgotowujemy w wodzie z solą.
2. Mięso przesmażamy na oleju z posiekanym czosnkiem, cebulą i pokrojonymi pieczarkami.
3. Dodajemy startą marchewkę.
4. Farsz doprawiamy solą i pieprzem.
5. W naczyniu układamy na przemian płaty lasagne i farsz.
6. Wierzch posypujemy serem i polać szklanką wody, następnie wstawiamy do piekarnika.
7. Zapiekamy pod przykryciem 20 min. w temp. 180oC.
Przygotował: Arkadiusz Kuźniewski-szef kuchni Restauracji Lazur w Nowych Skalmierzycach