BALTIC CULINARY STAR CUP Sankt Petersburg 10-12 marca 2010 rok
Opublikowano: 12-03-2010
Polskę reprezentuje zespół kulinarny BBQ FIRE HORNS
Startują:
Kapitan – Zbigniew Łegowski
Kucharz – Daniel Gołębiewski
Kucharz – Paweł Wojtkowski
09 marca 2010 rok – rejestracja i odprawa startujących ekip kucharskich
10 marca 2010 rok – dzień pierwszy zmagań konkursowych
W tej konkurencji wystartował Daniel Gołębiewski.
Wśród wielu technik kucharskich, wykorzystał on do obróbki termicznej łososia proces wędzenia. Wędzenie dymem z drzewna śliwkowego.
Występ Daniela Gołębiewskiego wzbudził duże zainteresowanie tak jurorów, jak i obserwatorów.
Z niepokojem czekamy na występ następnego członka teamu w drugim dniu zmagań konkursowych.
Mamy nadzieję, że udany debiut Daniela Gołębiewskiego ułatwi start kolejnym polskim zawodnikom.