Innowacje oszczędzające pieniądze

Opublikowano: 14-03-2010

oes_6.10_hb_et_ecosiegel_eng.jpg

Innowacje oszczędzające pieniądze – CONVOTHERM ecoCooking na targach EUROGASTRO 2010.

Efektywne wykorzystanie energii dzięki ecoCooking! CONVOTHERM ecoCooking zmniejsza zużycie energii o 25 %!

 

Producent urządzeń konwekcyjno – parowych firma CONVOTHERM z miejscowości Eglfing ( Niemcy) udoskonaliła nowy tryb gotowania nazywany ecoCooking. Podczas obróbki termicznej w urządzeniu zmniejszono zużycie energii o 25 %. EcoCooking jest przeznaczony dla produktów wymagających długiego czasu obróbki termicznej takich jak: pieczona wołowina, pieczenie wieprzowe, golonki, duże kawałki mięsa. Godnym uwagi aspektem poza oszczędnością energii jest wzrost jakości obrabianego produktu. Mięso staje się delikatniejsze i nie traci zbyt wiele na swojej wadze. W ten sposób uzyskują Państwo więcej ze swoich produktów.

Z powodu rosnących cen energii lider technologii firma CONVOTHERM udoskonaliła ecoCooking. Koncepcja funkcjonowania systemu jest zarazem dość prosta i błyskotliwa: ACS (Advanced Closed System) Zaawansowany System Zamknięty, który jest już w standarcie we wszystkich urządzeniach CONVOTHERM, utrzymuje ciepło wewnątrz komory podczas przeprowadzania obróbki i energia nie jest marnotrawiona. EcoCooking korzysta z tego rozwiązania przygotowując produkty we wcześniej zaprogramowanych impulsach. Sam produkt korzysta z temperatury znajdującej się w komorze – aż do uzyskania perfekcyjnego wyniku, nawet w krótszej ilości czasu. Z ecoCooking CONVOTHERM oferuje urządzenia konwekcyjno – parowe, które w sposób potwierdzony zużywają mniej energii w procesie obróbki termicznej.

 

Jeśli pragną Państwo dowiedzieć się więcej na temat ecoCooking, odwiedźcie nas na targach EUROGASTRO 2010 w Warszawie (24.-26. Marzec 2010, Stoisko 22 Hala A).

Od 1 Stycznia 2010 roku wszystkie urządzenia CONVOTHERM produkowane na rynek Polski oraz wyposażone w panel easyToUCH będą posiadały funkcję ecoCooking. Notatka: Zgodnie z obowiązującym standardem DIN 18873-1 wiodący producenci urządzeń konwekcyjno – parowych powinni rozwijać technologię pozwalającą na zmniejszenie zużycia energii w urządzeniach przeznaczonych do gastronomii. Wykorzystując w/w normę do pomiaru oszczędności energii w nowych urządzeniach CONVOTHERM z systemem ecoCooking otrzymano 25 % oszczędność w zużyciu energii. Więcej informacji nawww.convotherm.pl lub pod nr. tel. 790 828 828.