JESIOTROWE DELICJE

Opublikowano: 20-11-2009

jesiotr_filet.bmp 

JESIOTROWE  DELICJE FIRMY  Caviar Creatorlogocavior.jpg

O ofercie firmy Caviar Creator pisaliśmy już w artykule dotyczącym czarnego złota, czyli kawioru.

Innymi luksusowymi produktami proponowanymi przez Caviar Creator są wyroby z jesiotra. Wskutek intensywnych połowów, zanieczyszczenia środowiska oraz niekorzystnych dla jesiotra zmian warunków hydrologicznych, spowodowanych przez budowanie tam na rzekach, gatunek ten został prawie wytępiony. W Polsce, jak i w wielu krajach europejskich, jesiotr zachodni znajduje się pod całkowitą ochroną gatunkową.

 Tradycyjnie mięso jesiotrów było konsumowane lokalnie i znane w zasadzie tylko w Rosji, niektórych państwach Europy, Iranie, na wschodnim wybrzeżu USA i Kanady, w Urugwaju i Argentynie. Aqakultura pozwoliła rozszerzyć rynki o zachodnie wybrzeże USA, Chiny i nowe kraje w Europie. Polska jest obecnie w idealnej sytuacji, by po 10-15 latach doświadczeń z mięsem z hodowli, dokonać dużego skoku w przyszłość i wykreować większy rynek konsumentów.

  

  stoer_gr_kopie.jpg

Caviar Creator poleca mięso jesiotra lekko wędzone na drewnie bukowym. Taki sposób jego przyrządzania sprawia, że jesiotr jest niesamowicie delikatny, wręcz rozpływa się w ustach.

Oprócz delikatnego smaku docenianego przez smakoszy i znawców delicji, inną bardzo ważną cechą jesiotra jest brak ości. Jest to zaleta, na która zwracają uwagę przede wszystkim rodzice, którzy chcieliby podawać swoim dzieciom nieprzetworzone mięso ryb, ale boją się to robić ze względu właśnie na ości. Mięso jesiotra nadaje się do tego idealnie. Produkt Caviar Creator jest pozbawiony jakichkolwiek wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów ponieważ taka jest polityka firmy. W czasach, kiedy niemalże każdy produkt spożywczy jest wzmacniany poprzez różnego rodzaju sztuczne, chemiczne dodatki, Caviar Creator oferuje najwyższej jakości produkty przy zachowaniu zgodności z wymogami ekologicznymi. Jakość produktów firmy Caviar Creator nie wymaga ulepszaczy- obroni się sama. 

 

scan_2_15cm.jpg 

Caviar Creator oferuje mięso z jesiotra pod różnymi postaciami.  W ofercie znajduje się filet  ze skórą i bez,  filet ze skórą wędzony, tusza z głową.  Każda z wymienionych postaci jesiotra jest dostępna w postaci świeżej lub mrożonej, w zależności od potrzeb klienta. Dodatkowo w ofercie mrożonek znajdują się steki 150-200g.

Ostatnie lata pokazują, że Polacy zdecydowanie zwrócili się nie tylko ku kuchni zdrowej ale i smacznej. Nie chcemy już jeść niezdrowo, na co przede wszystkim wskazuje coraz większe spożycie ryb w naszym kraju. Polacy coraz częściej sprawdzają zawartość ulepszaczy, konserwantów, czyli ogólnie rzecz ujmując chemicznych dodatków w kupowanych przez siebie produktach.

istock_000002599558_15cm.jpg

Nie chcemy jednak także jeść „byle czego” i „byle jak”. Polska kuchnia wróciła do korzeni kuchni wykwintnej, wyspecjalizowanej, wręcz można powiedzieć wyrafinowanej. Jesteśmy jednocześnie otwarci na nowe propozycje i po wielu latach spożywania produktów przeciętnej jakości, coraz chętniej sięgamy po towary luksusowe, z najwyższej półki. Takim właśnie towarem są produkty Caviar Creator.

logocavior.jpg 

Kontakt:

Dyrektor Sprzedaży na Europę Wschodnią

Anna Radomanczyk

tel: 508 156 327 

Szef Sprzedaży na Polskę:

Sebastian Wachowski

tel: 883 346 506