Karnawałowa zabawa na XI Balu Barmanów

Opublikowano: 15-02-2010

W ostatnią sobotę karnawału13 lutego 2010 r. w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie odbył się XI Bal Barmanów.

balbarmanowsobieski030.jpg

Witając gości organizator Jacek Krawczyk poinformował, że  Adam Małysz zdobył srebrny medal na Igrzyskach Olimpijskich co okazało się świetnym wstępem do udanej imprezy i doskonałych humorów. Ale nie tylko z tego powodu bal okazał się niezwykle udany…

balbarmanowsobieski004.jpg  balbarmanowsobieski098.jpg

Na gości czekały pięknie udekorowane stoły, obszerny parkiet, bogata oferta drinków na bazie alkoholi zapewnionych przez Sponsorów Balu oraz specjalnie przygotowane menu przez Roberta Sowę, który zaszczycił swoją obecnością gości Balu. Szef kuchni przy wyborze potraw zaczerpnął inspiracji ze swojej niedawnej podróży do Indii. Dlatego też w wielu daniach pojawiła się przyprawa garam masala oraz sos curry. Nie zabrakło również potraw kuchni śródziemnomorskiej i akcentów z kuchni francuskiej. Imponująco prezentował się bufet z zimnymi zakąskami oraz wykwintnymi deserami. Menu mogło zaskoczyć i spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości.

balbarmanowsobieski037.jpg

balbarmanowsobieski036.jpg  balbarmanowsobieski244.jpg

Tradycyjnie kobiety doceniły duży wybór sałatek, mężczyźni chwalili ciekawe dania mięsne tj. eskalopki wieprzowe z sosem chardonnay ze świeżo siekanym koprem i czerwonym pieprzem. W menu znalazł się również m.in. filet z indyka po tajsku z curry,mleczkiem kokosowym, trawa cytrynową i świeżą kolendrą.Wiele osób doceniło wykwintne cannelloni zapiekane ze szpinakiem, mięsem z krabów i krewetek oraz suszonymi pomidorami w sosie homarowym,a dodając do tego specjalne dobrane wino Pascual Tosso z oferty M&P uczestnicy Balu mieli prawdziwą ucztę dla podniebienia.

balbarmanowsobieski099.jpg            balbarmanowsobieski105.jpg

Wspaniałe menu było doskonałym wstępem do szalonej zabawy, a kolorowe cocktaile na bazie rumu Bacardi, wermutu Martini, wódki Stock uzupełnione napojami z portfolio Pepsi, Gorzkiej  Żołądkowej na trawie żubrowej oraz wspaniałe walory koniaku Hennessy porwały do tańca pierwsze pary do przeboju Maryli Rodowicz – „Niech żyje Bal” .

 balbarmanowsobieski086.jpg balbarmanowsobieski089.jpg

balbarmanowsobieski250.jpg

O wysublimowane gusta i podniebienia smakoszy whisky zadbała firma Brown Forman serwując po szklaneczce irish whiskey Tullamore Dew oraz szkocką Famous  Grouse na specjalnym na tę okazję zbudowanym Whisky Barze. Dopełnieniem smaku złotego trunku były oryginalneręcznie skręcane cygara, które szczególnie przypadły do gustu męskiej części uczestnimów balu.

balbarmanowsobieski005.jpg

Na balu nie mogło zabraknąć tanecznych rytmów. Parkiet oblegany był przez całą noc, a przeboje Krzysztofa Krawczyka, Czerwonych Gitar, Budki  Suflera, Piaska, Abby, Oceany okazały się ponadczasowe  wprawiając  gości w doskonały nastrój.

balbarmanowsobieski138.jpg balbarmanowsobieski147.jpg

Bal obfitował w szereg niespodzianek przygotowanych przez organizatora.  Szczęśliwcy  wygrali weekend w hotelu Bryza w Juracie, brunch w restauracji Lemongrass, butelki ekskluzywnych alkoholi, oryginalne koszulki Ferrari – Martini, książki kulinarne Roberta Sowy „W poszukiwaniu smaku doskonałego”, lodówkę na wina M&P i szereg innych bardzo cennych nagródy.

  balbarmanowsobieski263.jpg  balbarmanowsobieski273.jpg

balbarmanowsobieski270.jpg

Najbardziej potrzebujący nie zostali pominięci, organizator przeprowadził  specjalną licytacje i zbiórkę pieniędzy na na rzecz  fundacji Anny Dymnej „Mimo wszystko. Zebranych zostało kilka tysięcy złotych.

balbarmanowsobieski359.jpg

Po północy nie zabrakło walentynkowego akcentu. Panowie obdarowali swoje partnerki czerwonymi różami. W rewanżu Panie porwały swoich mężczyzn do „białego tanga”. Jeden ze sponsorów firma M&Pa ufundowała butelki Armagnac w kształcie serca.

balbarmanowsobieski306.jpg

Dobra organizacja, wyśmienita kuchnia i porywająca muzyka sprawiły, że zabawa trwała do białego rana.  Zadowoleni goście opuszczając progi hotelu Jan III Sobieski umawiali się na tę cykliczną imprezę za rok. Zatem do zobaczenia na Balu w 2011 roku.

balbarmanowsobieski324.jpg    balbarmanowsobieski240.jpg

Na koniec tej relacji jako organizator Balu chciałbym serdecznie podziękować Sponsorom Balu Barmanów 2010, którzy jak zawsze udzielili wsparcia, poczęstowali swoimi  produktami  jak również przygotowali cenne nagrody. Dziękuję firmom: Bacardi Martini Polska, Stock Polska, M&P – Salony Alkohole i Wina Świata, Brown Forman Polska, Pepsi, Sensilab suplementy diety, Salony Old Havana, Hotel Bryza w Juracie, Restauracja Lemongrass, Moet Hennessy Polska, Fiolet fashion and more, Meta ul. Foksal 21

balbarmanowsobieski127.jpg

Patronat medialny nad wydarzeniem objął portal www.Newsgastro.pl za co serdecznie dziękujemy.

balbarmanowsobieski001.jpg balbarmanowsobieski088.jpg   

 

Organizatorem Balu była firma JK- Consulting specjalizująca się w organizacji eventów a w szczególności degustacji whisky i ekskluzywnych alkoholi oraz w doradztwie w zakresie gastronomii.

Do zobaczenia za rok, Jacek Krawczyk

JK- Consulting 0 601 709 708