Karnawałowa zabawa na XI Balu Barmanów
Opublikowano: 15-02-2010
Witając gości organizator Jacek Krawczyk poinformował, że Adam Małysz zdobył srebrny medal na Igrzyskach Olimpijskich co okazało się świetnym wstępem do udanej imprezy i doskonałych humorów. Ale nie tylko z tego powodu bal okazał się niezwykle udany…
Na gości czekały pięknie udekorowane stoły, obszerny parkiet, bogata oferta drinków na bazie alkoholi zapewnionych przez Sponsorów Balu oraz specjalnie przygotowane menu przez Roberta Sowę, który zaszczycił swoją obecnością gości Balu. Szef kuchni przy wyborze potraw zaczerpnął inspiracji ze swojej niedawnej podróży do Indii. Dlatego też w wielu daniach pojawiła się przyprawa garam masala oraz sos curry. Nie zabrakło również potraw kuchni śródziemnomorskiej i akcentów z kuchni francuskiej. Imponująco prezentował się bufet z zimnymi zakąskami oraz wykwintnymi deserami. Menu mogło zaskoczyć i spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających gości.
Tradycyjnie kobiety doceniły duży wybór sałatek, mężczyźni chwalili ciekawe dania mięsne tj. eskalopki wieprzowe z sosem chardonnay ze świeżo siekanym koprem i czerwonym pieprzem. W menu znalazł się również m.in. filet z indyka po tajsku z curry,mleczkiem kokosowym, trawa cytrynową i świeżą kolendrą.Wiele osób doceniło wykwintne cannelloni zapiekane ze szpinakiem, mięsem z krabów i krewetek oraz suszonymi pomidorami w sosie homarowym,a dodając do tego specjalne dobrane wino Pascual Tosso z oferty M&P uczestnicy Balu mieli prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Wspaniałe menu było doskonałym wstępem do szalonej zabawy, a kolorowe cocktaile na bazie rumu Bacardi, wermutu Martini, wódki Stock uzupełnione napojami z portfolio Pepsi, Gorzkiej Żołądkowej na trawie żubrowej oraz wspaniałe walory koniaku Hennessy porwały do tańca pierwsze pary do przeboju Maryli Rodowicz – „Niech żyje Bal” .
O wysublimowane gusta i podniebienia smakoszy whisky zadbała firma Brown Forman serwując po szklaneczce irish whiskey Tullamore Dew oraz szkocką Famous Grouse na specjalnym na tę okazję zbudowanym Whisky Barze. Dopełnieniem smaku złotego trunku były oryginalneręcznie skręcane cygara, które szczególnie przypadły do gustu męskiej części uczestnimów balu.
Na balu nie mogło zabraknąć tanecznych rytmów. Parkiet oblegany był przez całą noc, a przeboje Krzysztofa Krawczyka, Czerwonych Gitar, Budki Suflera, Piaska, Abby, Oceany okazały się ponadczasowe wprawiając gości w doskonały nastrój.
Bal obfitował w szereg niespodzianek przygotowanych przez organizatora. Szczęśliwcy wygrali weekend w hotelu Bryza w Juracie, brunch w restauracji Lemongrass, butelki ekskluzywnych alkoholi, oryginalne koszulki Ferrari – Martini, książki kulinarne Roberta Sowy „W poszukiwaniu smaku doskonałego”, lodówkę na wina M&P i szereg innych bardzo cennych nagródy.
Najbardziej potrzebujący nie zostali pominięci, organizator przeprowadził specjalną licytacje i zbiórkę pieniędzy na na rzecz fundacji Anny Dymnej „Mimo wszystko”. Zebranych zostało kilka tysięcy złotych.
Po północy nie zabrakło walentynkowego akcentu. Panowie obdarowali swoje partnerki czerwonymi różami. W rewanżu Panie porwały swoich mężczyzn do „białego tanga”. Jeden ze sponsorów firma M&Pa ufundowała butelki Armagnac w kształcie serca.
Dobra organizacja, wyśmienita kuchnia i porywająca muzyka sprawiły, że zabawa trwała do białego rana. Zadowoleni goście opuszczając progi hotelu Jan III Sobieski umawiali się na tę cykliczną imprezę za rok. Zatem do zobaczenia na Balu w 2011 roku.
Na koniec tej relacji jako organizator Balu chciałbym serdecznie podziękować Sponsorom Balu Barmanów 2010, którzy jak zawsze udzielili wsparcia, poczęstowali swoimi produktami jak również przygotowali cenne nagrody. Dziękuję firmom: Bacardi Martini Polska, Stock Polska, M&P – Salony Alkohole i Wina Świata, Brown Forman Polska, Pepsi, Sensilab suplementy diety, Salony Old Havana, Hotel Bryza w Juracie, Restauracja Lemongrass, Moet Hennessy Polska, Fiolet fashion and more, Meta ul. Foksal 21.
Patronat medialny nad wydarzeniem objął portal www.Newsgastro.pl za co serdecznie dziękujemy.
Organizatorem Balu była firma JK- Consulting specjalizująca się w organizacji eventów a w szczególności degustacji whisky i ekskluzywnych alkoholi oraz w doradztwie w zakresie gastronomii.
Do zobaczenia za rok, Jacek Krawczyk
JK- Consulting 0 601 709 708