Karol Okrasa we włoskim klimacie
Opublikowano: 02-10-2009
27 września w hotelu Galop w Zielonce odbyła się uroczysta gala pod hasłem „Wieczór włoski z Karolem Okrasą”.
Wieczór poprowadzony został przez parę moderatorów Agnieszkę Frykowską i Marka Wysockiego.
Po krótkim wprowadzeniu na scenę zaproszona została główna gwiazda wieczoru Karol Okrasa, który rozpoczął prezentację tajników włoskiej sztuki kulinarnej. Oczywiście w takich klimatach nie mogło zabraknąć prawdziwego eksperta tejże kuchni – Giancarlo Russo, dzielnie wspierającego Karola dodatkowymi wskazówkami…….
…. a także Roberta Sowy przedstawiającego w magicznym „trio” włoskie przyprawy.
Goście mieli okazję nie tylko nasycić się fachową wiedzą najznakomitszych szefów kuchni, ale także samemu przekonać się o wyśmienitych walorach smakowych potraw.
Serwowane Gościom włoskie potrawy a`la Karol Okrasa wywołały zaciekawienie u samego Giancarlo
Dla oddania w pełni włoskiego klimatu, podczas wieczoru wystąpiły gwiazdy sceny muzycznej, serwując zgromadzonym pakiet największych włoskich szlagierów. Michał Niemiec oraz Anna Żurek zaprezentowali repertuar znanych włoskich ballad, a zespół „Bene” skocznymi, legendarnymi utworami wprowadził Gości w prawdziwy entuzjazm.