KSK w Albanii

Opublikowano: 08-07-2009

ksk_logo_topcrop.jpg

Spotkanie z Klubem Szefów Kuchni w Albanii foto_303.jpg 


foto20196m.jpg

W dniach 6-8 maja 2009 przedstawiciele Fundacji Klubu Szefów Kuchni Theofilos Vafidis i Dariusz Struciński na zaproszenie Chef’s Club Albanii uczestniczyli w I Bałkańskim Forum Kulinarnym „Balkan Modus Nutriendi”.

foto20302m.jpg

Podczas pobytu w stolicy Albani przygotowali razem z młodzieżą Szkoły Gastronomicznej w Tiranie gigantyczny tort truskawkowy o wadze 700 kg i długości 32 metrów.

foto20317m.jpg

Podczas otwarcia pierwszego „Balkan Modus Nutriendi” uroczystego pokrojenia tortu dokonał Minister Rolnictwa Albanii.

foto_222.jpg

Theofilos Vafidis dzięki swojej inicjatywie wykonał znaczący krok na międzynarodowej płaszczyźnie kulinarnej. Reprezentanci KSK Polska Theofilos Vafidis i Dariusz Struciński podjęli współpracę partnerską z Klubem Szefów Kuchni Albania.

foto20333m.jpg

Mamy nadzieje, ze po wstępnych rozmowach podczas spotkania z Prezesem KSK Izrael Leonem Menahem C.E.O. i Prezesem KSK Turcja M. Vadfi Pakman zostanie nawiązane kolejne partnerstwo międzynarodowe.

Podczas Targów „Balkan Modus Nutriendi” Szefowie KSK z Polski jako jurorzy oceniali prace w Wielkim Konkursie Kulinarnym razem z zaproszonymi jurorami z: Niemiec, Szwajcarii, Grecji, Turcji i Włoch.

Bałkańskie Forum Kulinarne jako pierwsze tego rodzaju wydarzenie spotkało się z dużym zainteresowaniem ze strony mediów. Honorowymi gośćmi w albańskiej telewizji informacyjnej ORA NEWS był Theofilos Vafidis wraz Dariuszem Strucińskim.

Gratulacje dla Prezesa KSK Albania Pani Kateriny Gremo za sukces w organizacji I Bałkańskiego Forum Kulinarnego „Balkan Modus Nutriendi”.
Fundacja Klubu Szefów Kuchni Polska serdeczne dziękuje za zaproszenie Prezesowi Klubu Szefów Kuchni Albania Pani Katerine Gremo. 

Małgorzata Vafidis i Dariusz Struciński