Menu kulinarno – kwiatowe w restauracji Fusion

Opublikowano: 19-09-2009

fusion_cuisine_2.jpgRestauracja Fusion przez dwa tygodnie będzie serwować gościom coś całkiem innego – dania kulinarno – kwiatowe. Oryginalne połączenie kuchni fusion z kwiatami jadalnymi to nowa propozycja szefa kuchni hotelu Westin – Janusza Korzyńskiego. 

Już od 16 września każdy warszawiak i goście hotelu The Westin Warsaw będą mogli spróbować niecodziennego menu. Karta dań ma zaskoczyć smakoszy nie tylko doznaniami smakowymi, ale przede wszystkim estetyką.

Menu kwiatowe trwać będzie do 27 września, a w karcie dań będzie można znaleźć między innymi:

– sashimi z marynowanego w sake i lawendzie tuńczyka, foie gras z sosem z owoców carica i róży, małże św. Jakuba z sosem z cebuli Macó – 59 pln;

– diabeł morski w potrójnym wydaniu: wędzony podany z grzybkami enoki i sałatką z kwiatów, pieczony z sosem ponzu, terina z marynowanymi kwiatami fasoli i z sosem musztardowym z dodatkiem miso 55 pln;

– zupa z mleka kokosowego i dyni z cynamonem, tofu i świeżą orchideą 29 pln;

– marynowana pierś perliczki podana na cieście morelowo – tymiankowym, galaretka z kwiatów, sos z pieczonych jabłek i galangalu 75 pln;

– argentyńska polędwica wołowa podana z ciecierzycą, świeżymi kwiatami i szparagami, sos pieczeniowy z cielęciny i hibiskusa 149 pln;

– krem z białej czekolady i rumianku na czekoladowym biszkopcie, sorbet różany i gorące powidła pomidorowo – malinowe 22 pln;

– sałatka kwiatowo – owocowa z pikantnym sosem czekoladowym 29 pln.