Nagrody “Best of Warsaw” rozdane po raz 15.

Opublikowano: 10-04-2019

W czwartkowy wieczór, 4 kwietnia, w odnowionym klubie „Syreni Śpiew” spotkali się najlepsi warszawscy restauratorzy i szefowie kuchni, podczas 15. edycji wręczenia prestiżowych nagród Best of Warsaw, przyznawanych przez magazyn „Warsaw Insider”.

Zeszłoroczny zwycięzca, restauracja Bez Gwiazdek, po raz kolejny otrzymała cztery nominacje w konkursie, a nagrodzona została w dwóch kategoriach – Best Chef (Robert Trzópek) oraz Best Tasting Menu. Wśród pozostałych zwycięzców znaleźli się MOD (Best Casual Restaurant), Ceviche Bar (Best Ethnic Restaurant), Rozbrat 20 (Best Neo-Bistro), Restauracja Warszawska (Best Newcomer), Zoni (Best Modern Polish) oraz Damian Wajda, który został uznany przez jury za wschodzącą gwiazdę polskiej kuchni.

Specjalne wyróżnienia otrzymały restauracje: Senses, Europejski Grill – Raffles Europejski Hotel Restaurant, Atelier Amaro i Nolita. Za najlepszą Grupę F&B został uznany Ferment Group (Butchery&Wine, Brasserie Warszawska, Rozbrat20, Kieliszki na Próżnej, Kieliszki na Hożej), natomiast Agnieszka i Stanisław Szpilowscy (La Sirena, Dziurka Od Klucza i Arigator) otrzymali tytuł Najlepszych Restauratorów. Na scenę zaproszono również Muzeum Polskiej Wódki, które zostało docenione za wybitny wkład w dziedzictwo narodowe. Wśród pozostałych nagrodzonych, Signature zostało wyróżnione w kategorii Epicurean Excellence, Reginabar pochwalone za innowacyjność, a Sen za Club Concept. 

Nagrody i gala „Best of Warsaw” w ciągu 15 lat zyskały popularność i uznanie wśród warszawskich restauratorów, stając się obowiązkowym punktem w kalendarzu wydarzeń branży food and beverage. Tego wieczoru goście mogli także zapoznać się ze specjalnym wydaniem magazynu Warsaw Insider „Best of Warsaw”, publikowanym co roku specjalnie na tę okazję.

Oprawę muzyczną wydarzenia zapewniła wokalistka LASS. Partnerami wydarzenia byli: Syreni Śpiew, Muzeum Polskiej Wódki, Vespa, Grupa Warszawa, Eyebar, Zafa Workwear, Wyborowa, Miełżyński oraz BeerLab, a także Scheppes, San Benedetto, Soti, Smaki Warszawy, Cafe Zielony Niedzwiedz, MOD, Leonardo Verde, Miodowa Cafe, Melody, Kanapa, Maghreb, Weranda, Sakana Sushi, Foccacia Ristorante, KRAM, Cophi i Dots Chocolate. Dekoracje zapewnił Ogród nr 8.

***

Warsaw Insider to anglojęzyczny miesięcznik obecny na rynku polskim od 1996 roku. Przez ponad 20 lat istnienia zyskał reputację oczu i uszu międzynarodowej społeczności Warszawy. Magazyn zawiera najważniejsze informacje o tym, jak ciekawie zorganizować czas dla siebie, swojej rodziny, pracowników, a także partnerów biznesowych. Skierowany jest przede wszystkim do cudzoziemców mieszkających na stałe w Polsce lub będących na kilkuletnich kontraktach liderów biznesu, kadry top management, koneserów, jak i turystów odwiedzających Polskę i korzystających z jej kulturalnych oraz turystycznych uroków.