Nowa Sala Balowa w Hotelu Jan III Sobieski

Opublikowano: 24-02-2010

Hotel Jan III Sobieski w Warszawie ma nową, przestronną salę balową. Jej uroczyste otwarcie nastąpiło 18 lutego 2010r.

otwarcie_sali_sobieski014.jpg

Prezentacja, która odbyła się tego wieczoru miała na celu pokazanie kontrahentom z grupy MICE (Meetings-Incentives-Conferences-Events) możliwości zmodernizowanej Sali Balowej Marysieńka.

 – Chcielibyśmy, aby nasi klienci wiedzieli, że Hotel Jan III Sobieski idzie z duchem czasu, rozwija się i przekształca z myślą o nich – mówi Martyna Idźkowska, zajmująca stanowisko Sales Manager MICE & Leisure  – Iluminacje świetlne, propozycje aranżacji stołów oraz dekoracje, jakie przygotowaliśmy miały na celu upewnienie naszych gości o naszej pozycji wśród sal balowych Warszawy. Marysieńka obecnie jest najnowszą sala balową stolicy, która standardami nie odbiega od propozycji pięciogwiazdkowych obiektów.

otwarcie_sali_sobieski011.jpg

Najważniejsze zmiany, jakich dokonano w Sali Balowej to przede wszystkim generalny remont obejmujący nową wykładzinę, tapetę, nowe kolory,  żyrandole, nową aranżację stołów z krzesłami oraz  nową prezentację bufetu. Obecnie sala o powierzchni 1000 m² może pomieścić  500 osób przy okrągłych stołach i 800 osób przy stojących koktajlach. Wyposażono ją dodatkowo w profesjonalny sprzęt nagłośnieniowy i oświetleniowy oraz nową porcelanę na bufetach firmy Villeroy Boch.

Tego wieczoru obsługa z niezwykłą starannością dbała o zadowolenie gości.

otwarcie_sali_sobieski056.jpg otwarcie_sali_sobieski057.jpg

Specjalnie na tę okazję patron kulinarny hotelu Robert Sowa przygotował wyśmienite potrawy.

W menu znalazły się m.in.:

– Marynowany łosoś norweski podany w sosie homarowym z krewetkami i koniakiem

– Kluseczki włoskie z sałatą ruckola i suszonymi pomidorami

– Smażona cukinia z pieczarkami ze świeżo palonym ziarnem sezamu

otwarcie_sali_sobieski054.jpg otwarcie_sali_sobieski053.jpg



A z dań mięsnych:


– Pieczona kaczka z duetem jabłkowo-gruszkowym na aromatycznym sosie jarzębinowym

– Comber z jagnięciny nowozelandzkiej na sosie czosnkowo-rozmarynowym

Wśród dań na zimno oprócz licznych sałatek (greckiej, cesarskiej, śledziowej z gruszką) pojawiły się również takie propozycje jak: roladki z gęsi z musem grzybowym, krewetki na cykorii z musem z bakłażana  czy mus z wątróbek z truskawką na chałce.

otwarcie_sali_sobieski027.jpg  otwarcie_sali_sobieski038.jpg

Na gości czekały także stacje live-cooking, na których przygotowywano makarony (w sosach: pomidorowym, serowym, pesto z suszonymi pomidorami) oraz krewetki ( sosy: balsamico, pesto, salsa pomidorowa).

otwarcie_sali_sobieski001.jpg otwarcie_sali_sobieski028.jpg

O słodką stronę wieczoru zadbała Bożena Sikoń. Jej deserowe kreacje zyskały duże uznanie gości.

otwarcie_sali_sobieski017.jpg

otwarcie_sali_sobieski018.jpg       otwarcie_sali_sobieski045.jpg

Dla uczestników tego wydarzenia przygotowano również ciekawe niespodzianki. Atrakcją wieczoru było losowanie cennych nagród m.in. pobytów w hotelach należących do grupy Vienna International Hotels & Resorts.  O miłą atmosferę spotkania zadbał kwartet smyczkowy – The Strings.

otwarcie_sali_sobieski072.jpg otwarcie_sali_sobieski087.jpg

otwarcie_sali_sobieski089.jpg otwarcie_sali_sobieski086.jpg