Ponadczasowy poradnik kelnerski już wkrótce!

Opublikowano: 16-02-2010

Nauka usługiwania

poradnikkelnerski.jpg

To poradnik kelnerski przygotowany przez Akademię Kelnerską Grzegorza Górnika, składa się z 13 rozdziałów:

Rozdział I -Zachowanie się kelnera w czasie usługiwania

Rozdział II -Używanie praktyczno- techniczne serwety i utenzyliów 

Rozdział III –Kolejność usługiwania i serwowania dań

Rozdział –IV –Karta menu – potrawy , napoje

Rozdział –V –Serwowanie napojów

Rozdział – VI –Higiena i estetyka zastawy stołowej

Rozdział VII – Podstawy nakrycia stołu

Rozdział VIII – Usługiwanie w zależności od pory dnia

Rozdział – IX – Przyjęcie uroczyste

Rozdział –X- Serwis w hotelu

Rozdział –XI- Serwis na statku

Rozdział –XII – Improstyl

Rozdział –XIII – Protokół dyplomatyczny

Każdy z rozdziałów zostanie poddany ocenie merytorycznej przez wyselekcjonowaną grupę nauczycieli Obsługi Konsumenta , wzbogacony zostanie o treści kelnerskie sięgające do początków 20 wieku i nawiązujące do standardów wiedeńskich , zostaną również omówione i przedstawione  nowe trendy obsługi. Dodatkowo każdy rozdział uzupełni płyta DVD zawierająca zdjęcia i filmy demonstrujące ćwiczenia praktyczne. Ten poradnik to przeszłość , teraźniejszość i przyszłość – warto go mieć.

Już niedługo pierwszy rozdział.

Zwiastun:

„Moment w którym , wchodzi do lokalu gość to chwila bardzo ważna dla wszystkich pracowników obsługi , kelnerzy obecni w tym momencie mają obowiązek powitać wchodzących w formie pozdrowienia (zachowując postawę wyprostowaną , pochylając głowę na znak szacunku). Od chwili obecności gości w restauracji –zabronione jest siedzenie kelnera w tej samej części sali konsumenckiej.”

Grzegorz Górnik