PRIMERBA CUP – ELIMINACJE REGIONALNE

Opublikowano: 11-02-2010

primerbacuplogo.jpg

Rozpoczął się kolejny etap konkursu PRIMERBA CUP, jednego z tych, których zwycięzca bierze udział w Kulinarnym Pucharze Polski – czołowym konkursie dla szefów kuchni w naszym kraju.

W fazie pierwszej uczestnicy przysyłali swoje zgłoszenia, czyli receptury wraz ze zdjęciami dania głównego z górki cielęcej z dowolnym rodzajem ziemniaków oraz ciepłej zakąski wegetariańskiej z wykorzystaniem bakłażana i pomidorów. Do każdego z dań należało zastosować Primerbę Knorr o dowolnie wybranym smaku.

primerbacup1.jpg

Spośród nadesłanych zgłoszeń jury wyłoniło 52 dwuosobowe drużyny do eliminacji regionalnych, które odbędą się kolejno w:

– reg. zach.: 23 lutego w Centrum Kulinarnym Unilever Foodsolutions w Poznaniu,

– reg. pn.: 25 marca w Restauracji Soprano w Gdańsku,

– reg. pn.-wsch.: 26 marca w Hotelu Wileńskim w Olsztynie,

– reg. pd.-wsch.: 13 kwietnia w Hotelu Łysogóry w Kielcach,

– reg. pd.-centr.: 14 kwietnia w Zajeździe Jurajskim w Częstochowie,

– reg. pd.-zach.: 15 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu,

– reg. centr.-wsch.: 27 kwietnia w siedzibie Unilever w Warszawie.

Z pełną listą nazwisk zakwalifikowanych uczestników można się zapoznać na stronie www.unileverfoodsolutions.pl.

Laureaci I i II miejsca z wszystkich regionów zmierzą się 25 maja w półfinale w Centrum Kulinarnym w Poznaniu. Sponsorzy: Eva-Tec, Grapil, VivaMix oraz Witek’s wraz z Unilever Foodsolutions – organizatorem, zadbali o atrakcyjne nagrody.