Przyznano nagrody Food Show Star!

Opublikowano: 14-03-2018

12 marca podczas uroczystej gali Food Show 2018, która miała miejsce w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach wręczono nagrody w kategorii Najlepszy Produkt i Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa. Organizatorem wydarzenia jest Grupa PTWP, będąca wydawcą magazynu „Rynek Spożywczy” oraz serwisów gospodarczych portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl. Do konkursu zostały zaproszone firmy bezpośrednio związane z branżą: producenci, dystrybutorzy, przetwórcy, a także hurtownicy żywności. O wyłonieniu zwycięzców wśród zgłoszonych produktów, usług i firm, zadecydowało jury (niżej podajemy skład), w którego skład weszli przedstawiciele mediów i szefowie kuchni. Nagroda jest z całą pewnością dużą szansą na pozyskanie nowych kontrahentów: hoteli i restauracji. 

Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa

Nagrody w kategorii Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa trafiły do:

  • Ser pleśniowy Lazur złocisty Spółdzielni Mleczarskiej Lazur 
  • Ser mozrella z ICC Pasłęk 
  • Zupa krem z pomidorów z mozzarellą i bazylią z Greenyard Frozen Poland 
  • Pieczarki smażone w oleju z firmy Gardenia Food 
  • Ekologiczny olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno firmy Złoto Polskie 
  • Linia kaw ziarnistych premium marki WOSEBA 
  • Linia produktów bez laktozy firmy Mlekovita 
  • Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój ulubiony SDM Wieluń 

Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa

Nagrody dla najlepszego dostawcy otrzymali:

  • Menu Manager 
  • Inter Europol 
  • Winterhalter Gastronom Polska 
  • Best Wear Partner Handlowy Firmy Kegel-Błażusiak 
  • Weindich 

Jury obradowało w składzie:

  • Łukasz Błażejewski, właściciel 7th Street Bar&Grill 
  • Marcin Czubak, szef kuchni Dzień i Noc 
  • Dominik Duraj, szef kuchni Villa Gardena 
  • Adrian Feliks, szef kuchni, właściciel Spoon Studio Kulinarne 
  • Bartosz Gadzina, szef kuchni Beksien 
  • Krzysztof Kaliciński, Green Coffee Nero 
  • Jacek Kuś, wiceprezes Sfinks Polska 
  • Edyta Kochlewska, redaktor naczelna „Rynek Spożywczy” 
  • Miłosz Kowalski, szef kuchni hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport 
  • Patryk Krysta, szef kuchni założyciel Gastronomii Śląsk
  • Marcin Majchrzak, szef kuchni restauracja Magnolia, Dwór Kombornia
  • Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl
  • Piotr Niemiec, prezes zarządu Grupa Gastromall
  • Magdalena Piróg, prezes zarządu Da Grasso
  • Rafał Sikora, manager magazynu Rynek Spożywczy