ROBERT SOWA opuszcza Hotel Sobieski
Opublikowano: 03-09-2009
Szanowni Państwo,
Robert był najmłodszym szefem kuchni gdy obejmował to stanowisko. Cały ten czas to lata obfite w sukcesy, trudne wybory, a bywało, że porażki.
W tym okresie stworzył wraz z Kurtem Schellerem Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a także przez 7 lat współpracował z Polską Reprezentacją w piłce nożnej.
Jest członkiem elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Ma na swoim koncie 2 Oskary Kulinarne, organizuje autorski konkurs "Kulinarny Talent" dla młodych adeptow sztuki kulinarnej.
Jest autorem 3 książek kulinrnych: "Esencja smaku", "Romans Kulinarny", "W poszukiwaniu smaku doskonałego", oraz w ostatnim czasie twórcą nowego menu dla klasy biznes w samolotach PLL LOT.
Wydawałoby się, że to człowiek zawodowo spełniony, a jednak……
Przed nim nowe, wspaniałe, fantastyczne wyzwanie – autorska RESTAURACJA na warszawskim Mokotowie!!! – "ROBERT SOWA – restaurant&more" do której niebawem Państwa zaprosi i ma nadzieję, że tak jak przez ostatnie 17 lat będą Państwo w tym nowym projekcie mu towarzyszyli.
Prosimy trzymać kciuki za nowy projekt ROBERTA SOWY!