Rodzinny Turniej Kulinarny w Hotelu Anders!

Opublikowano: 15-04-2010

Jedną z atrakcji programu animacyjnego dla świątecznych Gości Hotelu Anders był Rodzinny Turniej Kulinarny. Wielkanocny czas sprzyja aktywnościom, w które angażuje się cała rodzina, a gotowanie zawsze i nieodzownie łączy się właśnie ze świętami.

rodzinnyturniej001.jpg

Turniej przygotował i poprowadził kulinarny kreator Karol Okrasa razem z szefem kuchni Hotelu Anders, Dariuszem Strucińskim (obaj są członkami zarządu Klubu Szefów Kuchni).

 rodzinnyturniej007.jpg     rodzinnyturniej009.jpg

Turniej rozpoczął się prezentacją i pokazem przygotowania wielu dań, którego głównym składnikiem była ryba Barramundi. Karol Okrasa razem z Dariuszem Strucińskim dokładnie omawiali i pokazywali sposób przygotowania konkretnego dania, a zadaniem (na razie) widzów było zapamiętanie poszczególnych kulinarnych kroków. Po tym, gdy szefowie kuchni przygotowali pokazowe danie wybranych zostało pięć rodzin, które stanęło w szranki w celu przygotowania jak najlepszego, najsmaczniejszego i najlepiej wyglądającego dania. Dużo uśmiechu, radości, ale przede wszystkim zapału do pracy wykazały wszystkie rodziny, które były mocno dopingowane przez swoich znajomych i pozostałych członków rodzin. Zwycięzca był tylko jeden, ale wszystkim uczestnikom Turnieju gratulujemy i dziękujemy za udział.

rodzinnyturniej004.jpg  rodzinnyturniej008.jpg

Dziękujemy Karolowi Okrasie za pomoc i zaangażowanie w przygotowanie i prowadzenie Turnieju.

rodzinnyturniej006.jpg

Dziękujemy również firmie INPOL z Olsztyna, która przekazała ryby do Turnieju. Dzięki temu większość Gości Hotelu Anders mogła po raz pierwszy zasmakować tej tropikalnej, o znakomitych walorach smakowych i już coraz bardziej poszukiwanej przez konsumentów ryby w naszym kraju. Więcej informacji o rybie nawww.barramundi.pl