Sprawozdanie z działalności Zarządu OSSKiC R. Pomorze

Opublikowano: 03-12-2009

     Sprawozdanie z  działalności Zarządu Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski w latach  

                                2005-2009

Dnia 01.09.2005 w Hotelu Posejdon w Gdańsku odbyły się kolejne, zgodne ze statutem wybory do władz Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski . W zebraniu wzięło udział 86 członków SPKIC RP z czego 86 osoby miały prawo do głosowania.

 

Zarząd  SPKIC rp 2005 -2009:

Prezes: K. Szulborski ,

V-ce Prezes: Z. Senwicki,

 V-ce Prezes: W. Dembowski,

Sekretarz: A. Nagórska,

Skarbnik: A. Ławniczak,

Członek zarządu: T. Deker, M. Pietrzak.

Komisja Rewizyjna SPKIC rp  2005 -2009:

Paweł Rądlewski, Jan Tomczyński, Paweł Macioszczyk, Krzysztof Zabłocki, Edward Sikorski.

ZAŁOŻENIE ZARZĄDU "Stworzyć wizję określającą zasadniczą filozofię i kierunek rozwoju Stowarzyszenia poprzez powołanie zespołu kucharzy, który zgłębi tajniki kuchni pomorskiej i kaszubskiej oraz będzie ją promował na arenie Międzynarodowej."

W 2006 roku Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski liczyło 136 osób ( zgodnie z zapłaconymi składkami ). W tym okresie Zarząd wraz z członkami  SPKIC rp. zorganizowali i wykonali popularyzując pomorską sztukę kulinarna następujące imprezy kulinarne:

– Pokazy i promocja produktów firm sponsorskich w trakcie comiesięcznych zebrań.

– Udział w XV Finale WOŚP wykonanie 1500 porcji pierogów z farszem rybnym.  

– Udział w IV Konkursie Włoskiej Sztuki Kulinarnej w Warszawie.

– GASTROEXPO- organizacja konkursu kulinarnego.

 – AMBERIF Międzynarodowe Targi Bursztynu, promocja zupy bursztynowej.

– Gdańskie Targi Turystyczne – pokazy kulinarne i promocja firm sponsorskich.

– Oprawa kulinarna Ogólnopolskiego Konkursu „Policjant Ruchu Drogowego 2006”.

– Pomoc w organizacji festynu rodzinnego z okazji Dnia Matki i Dnia Dziecka.

– Udział w imprezach organizowanych przez SUDETY IT.

– Organizacja III Mistrzostw Polski – DORSZOWE ŻNIWA (01-04.06.2006).

– Udział w VI Mistrzostwach Polski w Potrawach z Ryb „Sielawa Blues”.

– Współorganizacja VII Festiwalu Dobrego Humoru.

– VII Mistrzostw Świata w Poławianiu Bursztynu – Jantar.

– Jarmark Dominikański-pokazy kulinarne i promocja firm.                                                  – Organizacja kulinarna wystaw artystycznych w OWS „Bałtyk” w Jastrzębiej Górze .

– Jarmark Gwiazdkowy- konkurs kulinarny.

SZKOLENIA WSZYSTKICH CZŁONKÓW SPKIC RP W NOWO OTWARTYM STUDIO KULINARNYM PRZY Komendzie Wojewódzkiej Policji w Gdańsku. 

W 2006 roku odbyło się 10 comiesięcznych zebrań z członkami SPKIC RP.

Sponsorami SPKIC RP były następujące firmy:

ECOLAB , MEDIUM-FAGOR , FARM-FRITES , BONNDUELLE , CHEMAN,  GRONEX, WITEX-HANDEL, NESTLE , NESTLE-SCHELLER .

 

  

 

W 2007 roku Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski liczyło 106 osób ( zgodnie z zapłaconymi składkami ).

Odbyły się wybory uzupełniające. Za A. Nagórską, która złożyła rezygnację z powodów osobistych i braku czasu na funkcje Sekretarza powołano K. Wierzbę. Odwołano nieangażującego się w prace Stowarzyszenia  pierwszego Członka Zarządu  M. Pietrzaka   i powołano na to miejsce  T.Seide , odwołano również po pisemnej rezygnacji z powodu zwiększonych obowiązków zawodowych  T. Dekera i powołano P. Tworkowskiego .

W 2007r. po wyborach uzupełniających  Zarząd SPKIC rp składał się z :

Prezes: K. Szulborski, V-ce Prezes: Z. Senwicki,  V-ce Prezes: W. Dembowski,

Sekretarz: K. Wierzba, Skarbnik: A. Ławniczak oraz Członkowie zarządu: T. Seide              i  P. Tworkowski.

W tym okresie Zarząd wraz z członkami  SPKIC rp zorganizował i wykonał popularyzując pomorską sztukę kulinarna następujące imprezy kulinarne:

– Udział w XVI Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

– Udział V Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej w Warszawie .

– GASTROEXPO- organizacja konkursu kulinarnego.

 – AMBERIF Międzynarodowe Targi Bursztynu.

– Gdańskie Targi Turystyczne – konkurs kulinarny.

– Oprawa kulinarna Ogólnopolskiego Konkursu „Policjant Ruchu Drogowego 2007”.

– Organizacja IV Mistrzostw Polski – DORSZOWE ŻNIWA.

– Współorganizacja VIII Festiwalu Dobrego Humoru.

– VIII Mistrzostw Świata w Poławianiu Bursztynu – Jantar.

– Jarmark Dominikański- pokazy kulinarne.                                                                            

– Jarmark Gwiazdkowy- konkurs kulinarny.                                                                                – „Zdrowe jedzenie, to zdrowe życie” kucharze w szkole podstawowej nr50.

W 2007 roku odbyło się 12 comiesięcznych zebrań z członkami SPKIC.

Sponsorami SPKIC RP były następujące firmy:

ECOLAB , MEDIUM-FAGOR , FARM-FRITES , BONNDUELLE , CHEMAN,  GRONEX WITEX-HANDEL, TOGO , NESTLE , NESTLE-SCHELLER .

 

  


W 2008 roku Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski liczyło 97 osoby ( zgodnie z zapłaconymi składkami ). W tym okresie Zarząd wraz z członkami  SPKIC rp zorganizował i wykonał popularyzując pomorską sztukę kulinarna następujące imprezy kulinarne:

Pokazy i promocja produktów firm sponsorskich w trakcie comiesięcznych spotkań  członków SPKiC RP  w pierwszy poniedziałek każdego miesiąca o godz. 18.00.

 – Udział w XVII Finale WOSP – gotowanie 300 litrów  zupy  grochowej.

 – Udział w VIII Konkursie Włoskiej Sztuki Kulinarnej w Warszawie (Hotel Mariott).

 – GASTROEXPO- KONKURS KULINARNY Z FIRMĄ  BONDUELLE – ZIELONE CZAPKI. 

 – AMBERIF – Międzynarodowe Targi Bursztynu  (MTG S.A.) .

 – Organizacja V Mistrzostw Polski – Dorszowe Żniwa (Skwer Kościuszki w Gdyni.

 – Współorganizacja IX Festiwalu Dobrego Humoru (Targ Węglowy Gdańsk).

 – IX Mistrzostwa Świata w Poławianiu Bursztynu – pokazy kulinarne.

 – Udział w  Olimpiadzie Kulinarnej Erfurt 2008  ( KUCHNIA REGIONALNA ).                                 

Reprezentacja POMERANIA TEAM składająca się z Członków  Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski zdobyla po raz pierwszy w Historii Gastronomi Polskiej i Pomorskiej Brązowy medal na Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie- najbardziej prestiżowym konkursie kulinarnym na Świecie.

               

W 2008 roku odbyło się 8 zebrań z członkami SPKIC RP

Sponsorami SPKIC RP były następujące firmy:

ECOLAB, FARM-FRITES , CHEMAN,  GRONEX, TOGO , NESTLE , NESTLE-SCHELLER. 

Zmieniono siedzibę Stowarzyszenia z ul. Kaplicznej 30 Gdańsk 80-749 na Mierzeszyn 80-041  ul. Polna 4 .


W 2009 roku Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski liczyło 50 osóby ( zgodnie z zapłaconymi składkami ). W tym okresie Zarząd wraz z członkami  SPKIC rp zorganizował i wykonał popularyzując pomorską sztukę kulinarna następujące imprezy kulinarne:

 -Pokazy i promocja produktów firm sponsorskich wśród członków SPKiC RP.

 – Udział w IX Konkursie Włoskiej Sztuki Kulinarnej w Warszawie (Hotel LORD ).

 – GASTROEXPO- KONKURSU KULINARNY z Carving Team Polska.

 – Organizacja VI Mistrzostw Polski – Dorszowe Żniwa .

 – Współorganizacja X Festiwalu Dobrego Humoru (Targ Węglowy Gdańsk).

 – X Mistrzostwa Świata w Poławianiu Bursztynu – pokazy kulinarne.

V-ce Prezes Z.Senwicki złożył pisemną rezygnacje z pełnionej funkcji , którą Zarząd przyjął jednogłośnie, jednocześnie przekazując obowiązki V-ce Prezesa W.Dembowskiemu.

 


NA ZDJĘCIACH PRZEDSTAWIAMY NAJWAŻNIEJSZE FAKTY Z ŻYCIA SPKIC RP 2005-2009 ORAZ ZDJECIA NASZYCH PRZYJACIÓŁ


       

       

         

           

             

        

      

   

   

   

    

       

W 2009 roku odbyło się 5 zebrań z członkami SPKIC RP


Pomimo dużego światowego kryzysu gospodarczego zostali z nami następujący sponsorzy:

ECOLAB, FARM-FRITES , CHEMAN,  GRONEX.

     


 Patroni SPKIC RP 


Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego

 


Urząd Prezydenta Miasta Gdańsk

 

Biuro Lecha Walesy

 

 

 

 

Nasze Znane Marki


                                                            

                                                      

                                            

Ustępujący Zarząd SPKIC rp składa serdeczne podziękowania za współpracę wszystkim swoim członkom i przyjaciołom oraz gorąco dziękuje za hojność wszystkim Sponsorom


Relacja z Walnego Zebrania  Sprawozdawczo-Wyborczego Członków Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski  odbytego dnia 01.12.2009 w Restauracji

 „ Riviera” w Gdyni

Porządek obrad

1. Otwarcie zebrania

2. Wybór przewodniczącego i sekretarza zebrania

3. Powołanie prezydium zebrania (Zarząd, goście)

4. Zatwierdzenie porządku obrad

5. Wybór komisji regulaminowych:

a) mandatowej

b) uchwał i wniosków

6. Sprawozdanie z działalności Zarządu z bieżącej kadencji

7. Sprawozdanie komisji rewizyjnej

8. Dyskusja

9. Sprawozdanie komisji mandatowej

10. Sprawozdanie komisji rewizyjnej – udzielenie absolutorium Zarządowi

11. Wybór komisji skrutacyjnej

12. Wybór nowych członków Zarządu  Stowarzyszenia i komisji rewizyjnej

13. Sprawozdanie komisji uchwał i wniosków

14. Podanie wyników wyborów

15. Zamknięcie zebrania.

W zebraniu wzięło udział 32 członków Spkic rp


           

 Komisja mandatowa ( skrutacyjna ) z przewodniczącym Krzysztofem Zdunkiem – drugi od lewej

           

Komisja uchwał i wniosków  z przewodniczącym Tomaszem  Milewskim – pierwszy od prawej 


Uznając za wzorową pracę Zarządu SPKIC rp za okres od 01.09.2005 do 01.12.2009, na wniosek komisji rewizyjnej, członkowie zebrania jednogłośnie udzielili absolutorium ustępującemu Zarządowi

Członkowie SPKIC rp wybrali nową Komisję Rewizyjną w składzie

Przewodniczący-Artur Szymański

V-Ce Przewodniczący Krzysztof Wierzba

Członek Komisji -Paweł Rondlewski

Członek Komisji-Andrzej Węcławowicz

                    

                          Od lewej K. Wierzba , P. Rondlewski , A. Syzmański , A. Węcławowicz

Członkowie SPKIC rp wybrali nowy Zarząd Główny  w składzie

Prezes Zarządu – Krzysztof Szulborski  

I Wiceprezes Zarządu –  Wojciech Dembowski

II Wiceprezes Zarządu –  Przemysław Formala

Sekretarz  Zarządu –  Andrzej Ławniczak   

Skarbnik Zarządu  – Tomasz Seide       

I Członek Zarządu-  Dariusz Danielewicz

II Członek Zarządu-  Paweł Macioszczyk

                        

Od lewej Paweł Macioszczyk, Przemek Formela , Dariusz Danielewicz , Krzysiek Szulborski , Andrzej Ławniczak , Wojtek Dembowki , Tomek Seide 


Adam Trzewik z Firmy Gronex oraz Bartłomiej Zwierzycki z firmy Farm – Frites Wieloletni Przyjaciele Pomorskich Kucharzy ufundowali wszystkim Członkom SPKIC rp miłe niespodzianki za które bardzo serdecznie dziękujemy

 

Relacje przesłał w imieniu starego i nowego Zarządu SPKIC rp Krzysztof Szulborski