Mistrzowie siatkówki kontra Mistrzowie Kuchni
Opublikowano: 05-08-2009
Piasek, siatkówka i gotowanie…
Hotel Anders w Starych Jabłonkach kolejny raz jest świadkiem nietypowego jak na to miejsce wydarzenia, którym jest Puchar Świata w Siatkówce Plażowej SWATCH FIVB World Tour 2009 Mazury Open.
Klasyfikacje odbyły się 4 sierpnia natomiast 5 sierpnia to dzień Turnieju Głównego Kobiet oraz Turnieju Klasyfikacyjnego Mężczyzn. Międzynarodowa obsada, wspaniali sportowcy, niesamowite akcje na boisku. A wszystko przy wspaniałym dopingu publiczności. Dla zainteresowanych wyniki są dostępne na stronie www.worldtour.pl
Wydawało by się, że wszystkie oczy będą zwrócone na boisko lecz nie do końca tak bylo!
Uwagę przybyłych zwracała Restauracja Mistrzów.
To specjalnie stworzona restauracja na plaży Hotelu Anders, w której gotują najlepsi kucharze z Polski. To miejsce, gdzie siatkarscy kibice oraz specjalnie zaproszeni Goście mogą skorzystać z dań, które są wymyślone i przygotowywane specjalnie na tą okazję.
Każdy dzień to prezentacja innej kuchni.
Kurt Scheller – kuchnia szwajcarska
Marek Widomski – kuchnia norweska
Tefilos Vafidis– kuchnia grecka,
Giancarlo Russo– kuchnia włoska
Karol Okrasa – kuchnia polska, Dzień pierwszy należał do Kurta Schellera, który w swoim menu serwował następujące dania:
Przystawka – Pasztet z lucerny z Salata i dresingiem gruszkowym
Danie główne – Talerz Rządowy – asortyment mięs grillowanych z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami
Deser – naleśnik nadziewany czekoladą ze świeżymi owocami
Z duma obserwowaliśmy jak dania znikały z talerzy, a na twarzach gości pojawiał się uśmiech.
Kolejny dzień będzie należał do Marka Widomskiego, o tym wydarzeniu kulinarnym przeczytają Państwo już dziś wieczorem