The Best Chef Awards 2017: nagrody wręczone!

Opublikowano: 14-11-2017

Za nami gala finałowa , która odbyła się 25.10.2017 w Reducie Banku Polskiego w Warszawie. Na rozdaniu nagród pojawili się słynni szefowie kuchni z różnych zakątków świata. 

Projekt ten powstał w 2016 roku, a jego celem jest zaprezentowanie sylwetek najlepszych kucharzy szerokiej publiczności zainteresowanej sztuką kulinarną. W założeniu miała to być również doskonała okazja do wzajemnego poznania się i wymiany doświadczeń.

26158470299_69f341fdc6_k

Spośród 300 kandydatów, wybranych przez szefów kuchni, dziennikarzy, blogerów, fotografów oraz wszystkich głosujących przez Facebooka, wyłoniono najlepszych, do których powędrowały statuetki w następujących kategoriach: 

  • The Best Chef 2017Joan Roca, ze słynnej katalońskiej restauracji El Celler de Can Roca
  • The Best Chef LadyChantel Dartnall, szefowa kuchni w restauracji The Restaurant Mosaic w Pretorii (RPA)
  • The Best Chef FoodARTAtsushi Tanaka, japoński szef kuchni, prowadzący swoją restaurację w Paryżu – statuetka przyznana za wyjątkowe walory artystyczne w kategorii Food Art
  • The Best Chef PastryRoger van Damme, prowadzący w Antwerpii własną restaurację i cukiernię het Gebaar- holenderski mistrz cukiernictwa
  • The Best Chef CityGourmetAtelier Amaro Wojeciecha Amaro,
  • The Best Chef Rising StarRafał Koziorzemski z gdyńskiej restauracji Biały Królik – (nagroda dla młodego talentu)

24083593738_9a50f35c12_k

foto: © Dariusz Breś / dariuszbres.pl

37881250586_833eb50be8_k