Uszlachetniamy gastronomię
Opublikowano: 24-02-2021
Bierzemy dziś pod lupę firmę Plastmet, która jak się okazuje jest na rynku polskim od ponad 30 lat. To kawał czasu i wielu z pewnością tej próby by nie przetrwało, ale nie Plastmet, który wytycza ścieżki i tworzy nowe standardy w produkcji mebli ze stali nierdzewnej i zwykłej. Klientów ma praktycznie w każdej branży, ale nas najbardziej interesuje gastronomia. To właśnie na tym polu firma Plastmet zbiera największe laury i pochwały. Dzięki ich urządzeniom kuchnia jest środowiskiem, które odznacza się wygodą, trwałością, pełnym profesjonalizmem i jakże ważną estetyką.
– Naszą historię piszą ludzie, którzy współpracują z nami i miejsca, w których nasze urządzenia spełniają swoją funkcję – powiedziała Joanna Cirsz, dyrektor generalny ds. sprzedaży, eksportu i marketingu i dodaje – Niezmiernie cieszy nas pozytywny odzew z branży, która nas zna i nam ufa. Nasze urządzenia są w wielu miejscach w kraju i za granicą, a to dowód na to, że wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, spełniamy wymagane standardy jakości i trwałości oraz co dziś niezwykle istotne – dbamy o środowisko.
W czym tkwi sekret giganta produkującego meble ze stali? To z pewnością doświadczenie, wiedza, inwestowanie w jakość i trwałość oraz niezawodny i jakże ważny czynnik ludzki.
Firma Plastmet bardzo mocno osadzona jest w branży gastronomicznej, nie tylko poprzez urządzenia, które trafiają do restauracji i hoteli. Firma współpracuje z szefami kuchni, wspiera wydarzenia branżowe, jest obecna podczas mniejszych i większych konkursów kulinarnych, w tym jest Partnerem w Polsce najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego świata jakim jest Bocuse d’Or. Takie zaangażowanie pokazuje, że firma bardzo mocno wspiera środowisko i kucharzy. Dzięki dbałości o detale i słuchając potrzeb szefów kuchni oraz szerokiej gastronomii Plastmet pozyskuje klientów nie tylko w Polsce, ale i poza granicami m.in w Niemczech, Austrii, Szwajcarii i we Francji.
Ambasadorem marki Plastmet jest szef Dawid Łagowski, który kulinarnie wspiera pomysły firmy. Z pewnością powiedzenie „Przez żołądek do serca” – pod jego batutą działa tu bezbłędnie.
Rok 2020 firma Plastmet zamknęła bardzo dobrym wynikiem, tym bardziej optymistycznie wchodzi w rok 2021, reinwestując zyski w nowe technologie i rozwiązania mające polepszyć jakość codziennej pracy kucharzy i szefów kuchni. Pozytywnie patrzy w przyszłość, przecież pandemia musi za chwilę się skończyć, a restauracje i hotele zaczną tętnić życiem, do czego byliśmy przyzwyczajeni w ostatniej dekadzie.
– W tym roku chcemy podtrzymać trend aktywności w polskiej gastronomii podtrzymując doskonałe relacje z szefami kuchni. Planujemy wprowadzić wiele nowości jak również chcemy zaaktywizować rynek cukierniczy poprzez szeroką ofertę witryn chłodniczych i wystawowych – podsumowała Joanna Cirsz.
Dziś Plastmet to synonim bezkompromisowej jakości. W gastronomii ich specjalnością są urządzenia wykonane z najlepszej stali nierdzewnej a wśród nich: ciągi wydawcze, liczne urządzenia gastronomiczne, meble gastronomiczne i okapy wentylacyjne.