Wręczenie nagród AIG PRIX 2022

Opublikowano: 20-06-2022

Dnia 13 czerwca br. w Hotelu Raffles Europejski w Warszawie odbyła się uroczysta Gala wręczenia nagród AIG PRIX, przyznanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce.

LISTA LAUREATÓW NAGRÓD

Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rokrocznie polskie osobistości gastronomiczne do prestiżowych nagród AIG PRIX– przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną z siedzibą w Paryżu, dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.  

LAUREACI AIG PRIX 2022:

  • Prix au Chef de L’Avenir / Nagroda Szefa Przyszłości
    Tadeusz MÜLLER
  • Prix au Sommelier / Nagroda Sommeliera
    Arkadiusz KUROWSKI, Flaming&Co, Warszawa
  • Prix de la Littérature Gastronomique / Nagroda Literatury Gastronomicznej
    Witold SZABŁOWSKI – „Jak Nakarmić Dyktatora“, wyd. WAB
  • Prix Multimedia/ Nagroda Multimediów
    Restaurant Club za “Restaurant Week” oraz “Fine Dining Week”

Po zakończeniu oficjalnej części wieczoru, zgromadzeni goście wzięli udział w kolacji degustacyjnej, której autorami byli: Tadeusz Müller (Nagroda Szefa Przyszłości 2022) oraz Beñat Alonso (Executive Chef – Raffles Europejski Warsaw).

Partnerami tego wydarzenia byli: Thermomix Polska, Goodvalley, Noris oraz Sobrevino.

Fot. Daniel Miśko – Miśko Collective