Wykwintne szparagi otwierają podwoje do królestwa szlachetnego smaku w restauracjach hoteli Sheraton Warsaw i The Westin Warsaw

Opublikowano: 20-04-2010



Warszawa, 20 kwietnia 2010 r. – szparagi – najcenniejsze warzywo świata – ponownie gości w naszych restauracjach. Szefowie Kuchni hoteli Sheraton Warsaw i The Westin Warsaw selekcjonując najcenniejsze  śródziemnomorskie szparagi zadbali także o odpowiednio wykwintny orszak dla koronowanej głowy – specjalnie dobrane Rieslingi. Przysmak i afrodyzjak w jednym podajemy zarówno zielony jak i bardzo lubiany biały.

szparagi.jpg

Od 20 kwietnia do końca sezonu zapraszamy na różnorodne specjały ze szparagami w roli głównej.

W naszym menu znajdą Państwo:

•    Kremową zupę z białych szparagów z grzanką oliwkową i oliwą truflową (21 zł),

•    Zielone szparagi z szynką parmeńską zapiekane z sosem holenderskim (34 zł),

 

•    Risotto z białymi szparagami i serem grana padano (38 zł),

•    Ravioli rakowe z sałatką ze szparagów i pomidora (38 zł),    

•    Sałatkę ze szparagów w tempurze podaną z mango, imbirem, marakują i sosem wasabi (41 zł),

•    200 gram gotowanych białych szparagów, młode ziemniaki i sos do wyboru: Béarnaise, Hollandaise lub masło (55 zł).

 

Restauracje SomePlace Else i The Olive znajdują się w hotelu Sheraton Warsaw. Restauracja The Olive czynna jest w godzinach 6.30-10.30 oraz 12.00-16.00 natomiast restauracja SomePlace Else czynna jest w poniedziałki od 12.00 – 24.00, od wtorku do czwartku w godzinach 12.00 – 1.00, w piątek od 12.00 do 2.00, w sobotę 16.00 do 2.00 i w niedzielę od 12.00 do 23.00.

Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw czynna jest od poniedziałku do piątku od 6:30 do 22:30.

 

www.sheraton.pl

www.westin.pl

sheraton.jpg         westin001.jpg