XV Wojewódzki Konkurs Kulinarny o tytuł Mistrza Szkolnej Patelni Warmii i Mazur 2010

Opublikowano: 29-03-2010

ryba_elblag031.jpg

18 marca 2010 roku w Zespole Szkół Gospodarczych przy ul. Królewieckiej 128 w Elblągu odbył się  XV Wojewódzki Konkurs Kulinarny o tytuł Mistrza Szkolnej Patelni Warmii i Mazur 2010. Tematem konkursu były „Potrawy z ryb z Warmii i Mazur”.

ryba_elblag1.jpg

W finale konkursu udział brali uczniowie z 10 szkół województwa warmińsko-mazurskiego.

Zespół Szkół Gastronomiczno – Spożywczych w Olsztynie reprezentowali:

Łukasz Kawaller z klasy 4Ta, który przygotował sandacza na ostro z dwoma sosami i warzywami julienne. Ucznia przygotowywali nauczyciele: Anna Rzymkowska i Barbara Ponieważ.

ryba_elblag.jpg

Michał Towściak z klasy 4Tb, który przygotował pstrąga smażonego podanego na ryżu w towarzystwie warzyw i sosu rozmarynowego. Ucznia przygotowywali nauczyciele: Anna Chodorowska i Małgorzata Marciniec.



     rybaelblag018.jpg

– Michał Towściak – zajął I miejsce

– Łukasz Kawaller – zajął III miejsce

ryba_elblag021.jpg 

Udział w finale konkursu zakończył się sukcesem  uczniów z Zespołu Szkół Gastronomiczno – Spożywczych w Olsztynie.

Drużynowo Zespół

Szkół Gastronomiczno – Spożywczych w Olsztynie zajął I miejsce.

Gratulujemy naszym uczniom sukcesu i życzymy powodzenia w zdobywaniu nowych doświadczeń kulinarnych.