?Zdrowa Szkoła? – Białystok

Opublikowano: 12-03-2010

Za nami kolejne szkolenie zorganizowane w ramach projektu „Zdrowa Szkoła” przez Norweską Radę ds. Eksportu Ryb i Owoców Morza, pod patronatem Klubu Szefów Kuchni. 

bialystok11.jpg

W poniedziałek 1 marca 2010roku kulinarny team w składzie: Robert Sowa, Grzegorz Łapanowski, Konrad Birek i Krzysztof Baranowski, zagościł w Zespole Szkół Gastronomicznych przy ul. Knyszyńskiej 12 w Białymstoku.

bialystok1.jpg   bialystok3.jpg

Ekipa realizująca projekt spotkała się z bardzo miłym przyjęciem ze strony uczniów i nauczycieli. Sala pękała w szwach, bowiem w prezentacji uczestniczyło 150 osób. Wszyscy z zaciekawieniem wysłuchali prezentacji na temat ryb i owoców morza z Norwegii oraz możliwości ich wykorzystania w połączeniu z tradycyjnymi, lokalnymi produktami polskimi.

bialystok5.jpg          bialystok7.jpg

Po części teoretycznej Robert Sowa i Grzegorz Łapanowski zaprezentowali swój kulinarny kunszt, a na zakończenie wyserwowali wszystkim przygotowane podczas pokazu danie. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że potrawa smakowała równie dobrze, jak wyglądała.

bialystok8.jpg  bialystok9.jpg

Na zakończenie spotkania, wszyscy otrzymali miłe upominki w postaci książek Roberta Sowy. Dzięki nim wspólnie spędzone chwile na pewno na dłużej pozostaną w pamięci uczestników spotkania.

bialystok4.jpg  bialystok2.jpg

Główny sponsor projektu:

image001.jpg



Za pomoc w realizacji pokazów dziękujemy również firmom:

  zdrowa_szkola_patroni007.jpg

Patronat medialny:

  zdrowa_szkola_patroni010.jpgzdrowa_szkola_patroni012.jpgzdrowa_szkola_patroni008.jpgzdrowa_szkola_patroni014.jpg

Kolejne szkolenie w ramach projektu „Zdrowa Szkoła” odbędzie się w najbliższy czwartek, 4 marca w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 1 im. Majora Sucharskiego w Krakowie.