Zwycięzcy Kulinarnego Pucharu Polski 2009

Opublikowano: 17-09-2009

img_9254_resize.jpg 

KULINARNY PUCHAR POLSKI 2009  został rozstrzygnięty. Tegoroczny konkurs stał na  wysokim poziomie, a międzynarodowe jury gwarantowało wnikliwa i obiektywna ocenę.  W środę 16 września 2009  na uroczystej gali wręczono nagrody uczestnikom konkursu.

 

logo-kpp.jpg logo-gastro-trendy.jpg

Najlepiej zaprezentowała się i zająła I miejsce ekipa: Paweł Rozmiarek i Tomaszem Budzyńskim z Hotelu HP Park z Poznania,

img_9309_resize.jpg

która zaserwowała danie : Polędwica z dzika obłożona botwiną i delikatnym musem z bażanta podane z dynią przełożoną grzybami w śmietanie, oraz z polentą z gulaszem, z dodatkiem sosu dziczyzny oraz szyjki rakowe podane na risotto wyłożone kurkami ze szpinakiem, polane sosem rakowo- śmietanowym.

img_9186_resize.jpg

II miejsce zajęła drużyna Witolda Iwańskiego i Przemysława Kaczora z Hotelu Hilton w Warszawie

img_9305_resize.jpg

III miejsce przypadło Wielkopolskiej ekipie: Marcin Różański i  Łukaszem Pelzem z Hotelu Twardowski z Poznania.

img_9299_resize.jpg

Marcina dopingowała rodzina i jego półroczny syn.

Nie zapomniano o uczestnikach konkursu. Wszyscy zostali obdarowani dyplomami i upominkami od sponsorów. Wyróżnienia otrzymali :

Robert Echaust z Hotelu HP Park z Poznania

Michał Karadżow z Restauracji Moonsfera w Warszawie

Dorota Pajęcka i Mariusz Nazimek z rzeszowskiego Hotelu Ambasador

Jakub Sedlacek i Ludek Bil
z Retigo Team Czechy

Cristian Pedrotti i Emanuele Negri reprezentujący Restaurację IICavaliere z Nowego Miasta Lubawskiego

img_9291_resize.jpg

img_9290_resize.jpg

Tegoroczne międzynarodowe jury :

Victor Pena

Aldona Geciene

Dariusz Barański

Andrzej Bryk

Michel Labarre

Wolfgand P. Menge

Jerzy Pasikowski

img_9296_resize.jpg