„Dinner with a view. From the fire to the table”

Opublikowano: 09-06-2016

Malika zaprasza na cykl „Dinner with a view. From the fire to the table”

Już 11 czerwca Malika – inicjatorka projektu „Dinner with a view” wyrusza w kulinarną podróż po najpiękniejszych miejscach Polski. „Na pierwszy ogień” gotuje z Aną Ros – słoweńską szefową kuchni i Witkiem Iwańskim- szefem kuchni restauracji Aruana w hotelu Narvil. Ten zespół wyda prosto z ognia kolację pod hasłem RZEKA. Malika planuje już kolejne wydarzenia 3 września  – MORZE i 1 października  – GÓRY. Więcej informacji na www.dinnerwithaview.pl.

Scenografia wszystkich spotkań to otwarta przestrzeń i natura. Malika stawia na żywioł i emocje, ale w prestiżowej oprawie. Dania  będą przygotowane wg siedmiu technik gotowania na ogniu i serwowane prosto z ognia na elegancko zaaranżowany stół, przy którym  może zasiąść każdy kto zakupi zaproszenie. Partnerem pierwszej kolacji jest hotel Narvil, który zajmuje się sprzedażą zaproszeń dinnerwithaview.hotelnarvil.pl. Hotel zapewnia również noclegi w specjalnej na tą okazję cenie. 

Podczas kolejnych spotkań  nad morzem i w górach gotować będą również wyjątkowi polscy i zagraniczni szefowie kuchni, którzy za każdym razem wydadzą kolację dla 50/60 osób. Kucharze będą dzielić się z gośćmi wiedzą o produktach, zapraszać do degustacji dań, win i mocnych trunków przygotowanych przez wyjątkowych partnerów.Gościem specjalnym pierwszego spotkania nad rzeką będzie krytyk kulinarny i prezes Stowarzyszenia Cook in Poland Maciej Nowak. O perfekcyjną obsługę gości zadba manager Paweł Gruba, znany m.in. z telewizyjnego show Hell’s Kitchen.   

Podczas wydarzeń będę zbierane materiały dokumentalne do cyklu filmowego i książki Ogień.  Relacje i więcej informacji można znaleźć m.in. na stronie malika.pl i dinnerwithaview.pl oraz na platformach social media Maliki i partnerów zaangażowanych w projekt. 

Koordynatorem i rzecznikiem cyklu „Dinner with a view” jest Agnieszka Małkiewicz, Food and Horeca Communications. Kontakt: tel.  695 672 986, kontakt@agnieszkamalkiewicz.pl.

Zrzut ekranu 2016-06-09 o 20.53.15

Szefowie pierwszej edycji „Dinner with a view” 

Ewa Malika  Szyc-Juchnowicz  – promotorka cyklu „Dinner with a view. Stolik z widokiem” Szefowa kuchni i właścicielka restauracji Malika w Gdyni. Jedna z najbardziej charyzmatycznych Polek w gastronomii. Urodzona i wychowana w Algierii. Harmonijnie łączy kuchnię francuską, w której wyrosła i egzotykę Maghrebu, w której się wychowała z polskimi produktami. Fascynuje ją ogień i związane z nim techniki gotowania. Zajmuje się filologią kulinarną – poszukuje źródeł nazw, przepisów i smaków. Przez Gault&Millau nominowana do nagrody Kobieta – Szef Kuchni 2014. Finalistka I edycji Top Chef Polska. 

Ana Roš –  jedna z najciekawszych kobiet w światowej gastronomii. Gotowała z najlepszymi szefami kuchni na świecie m.in. Rene Redzepi, Inaki Aizapitare, Alex Atala, Daniel Petterson i ostatnio z Masimmo Bottura. Jako jedyna kobieta została zaproszona do polskiej edycji „Cook it Raw”. Współwłaścicielka restauracji Hisa Franco, którą prowadzi ze swoim mężem-sommelierem w słoweńskich górach. Ana prowadzi programy kulinarne w słoweńskiej i włoskiej telewizji.

Witek Iwański- W Hotelu Narvil Conference & Spa odpowiada za menu i pracę wyjątkowej Restauracji Aruana. Posiada bogate doświadczenie zdobyte w konkursach ogólnopolskich oraz międzynarodowych. Praktyka w restauracjach z gwiazdkami Michelin pozwala mu na co dzień realizować największą życiową pasję, jaką jest gotowanie. W 2015 roku został laureatem Prix au Chef de L’Avenir, nagrody przyznawanej przez Międzynarodową Akademią Gastronomiczną.

…………………………….

Partner organizacyjny

Partnerem pierwszej kolacji jest hotel Narvil Conference & Spa – położony nad malowniczym brzegiem Narwi, zaledwie 40 km od Warszawy obiekt, który zachwyca atmosferą sprzyjającą odpoczynkowi i nowoczesną architekturą wpisaną w naturalny krajobraz. Hotel prowadzi również sprzedaż miejsc na to wydarzenie – pełna oferta na stronie dinnerwithaview.hotelnarvil.pl  lub www.hotelnarvile.pl. Hotel zapewnia również noclegi w specjalnej na tą okazję cenie. 

Zrzut ekranu 2016-06-09 o 20.53.23

Partnerzy biznesowi pierwszego wydarzenia „Rzeka” z cyklu „Dinner with a View”
Woda ID’eau ugasi pragnienie uczestników spotkania. 
Firma Vino-Vita jest odpowiedzialna za dobór słowieńskich win do kolacji.

Marka Ostoya Vodka jest partnerem wydarzenia i zorganizuje vodka testing w ramach kolacji. 

Firma Makro, zadba o najwyższą jakość produktów, z których kucharze przygotują kolację na ogniu. 

Fusion Gusto zadba o ekskluzywną oprawę dań i talerzy.  

Styliści magazynu Magazynu KUKBUK zadbają o wystrój stołu, w którego dekoracji będzie również miał swój udział BernOnTable i Wypożyczalnia Gastronomiczna – Gastro Magic Service

RENTDESIGN zadba o aranżację otoczenia m.in. plaży.

Szefów kuchni ubrała marka Bragard.

……………………………….
Partnerzy medialni
GalaKuchnia+Restaurantica.plWarsaw FoodieKUKBUKFood Service
………………………………………….
Partner Premium
Noble Concierge