Znamy 11 finalistę KPP 2017!

Opublikowano: 16-08-2017

Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny zwyciężył Emil Klimas i Dawid Feist  z Restauracji Cucina w Poznaniu.

W sobotę, 12 sierpnia odbył się ostatni z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski – Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny. 

W konkursie udział wzięło 6 drużyn. Ekipy miały dwa zadania. Pierwszym z nich było przygotowanie dania, w którym składnikami obowiązkowymi były comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości, kasza jaglana, rabarbar, kurki (pieprznik jadalny) oraz Olej z esencją masła „Kruszwica”. W konkursowym deserze – konkurencja druga – musiały zostać natomiast użyte ser owczy; bryndza, bundz, oscypek z obowiązkowym dodatkiem likieru czekoladowego firmy „Chopin”.

Zwycięstwo w konkursie, a zarazem nominację do Kulinarnego Pucharu Polski wywalczyli

Emil Klimas i Dawid Feist z Restauracji Cucina.

Na kolejnych miejscach uplasowali się:
II miejsce: Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś z Restauracja Nifty No.20
III miejsce: Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak z Coutyard by Marriott.

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.