CHEFS – wiosenne spotkanie szefów kuchni i cukierni

Opublikowano: 18-02-2017

almond magiel

CHEFS – wiosenne spotkanie szefów kuchni i cukierni w Hotelu Almond w Gdańsku!

Pierwsze głośno komentowane przez media i jedno z najbardziej pożądanych w branży wydarzeń odbyło się w Mikołajkach w październiku 2014r, pod hasłem Chefs Only. Od tego czasu grupa szefów kuchni i cukierni z całej Polski spotyka się co roku jesienną porą, by w swobodnej atmosferze wymieniać doświadczenia i umacniać relacje.

Organizatorzy wydarzenia idą krok do przodu i zapowiadają wiosenną edycję spotkania szefów kuchni i cukierni, która odbędzie się już 15 maja, w Hotelu Almond w Gdańsku, pod hasłem „gotowanie na styku morza i lądu”.

A co w programie? 

Najważniejszą atrakcją spotkania będzie wspólny połów ryb. 60 szefów kuchni i cukierni wypłynie rano kutrami na Bałtyk, aby złowione dary morza wykorzystać do przygotowania autorskich dań. Szefowie kuchni i cukierni podzielą się także inspiracjami na przygotowanie doskonałej jakości wołowiny oraz wykorzystają polskie produkty regionalne. Będzie twórczo i niebanalnie.

Wykorzystane zostaną produkty najwyższej jakości pochodzące z morza oraz lądu. Szefowie kuchni bazować będą na naturalnych produktach, co nie oznacza gotowania dietetycznego. Wśród technik kulinarnych odnaleźć można będzie smażenie, wędzenie i grillowanie, czyli wszystkie techniki, które znajdą się w propozycjach menu na nadchodzące wakacje. Cukiernicy także będą mieli pole do popisu – przygotują desery inspirowane naturą.

Kontynuując tradycje z ubiegłych lat organizatorzy zaproszą uczniów szkół gastronomicznych, którzy będą mieli okazję obserwować pracę profesjonalnych kucharzy i cukierników oraz spróbować przygotowanych przez nich dań.

Wydarzenie zwieńczone zostaną wspólną kolacją i rozmowami do białego rana.

KONTAKT:

Współpraca: aneta.tyczynska@marketingandmore.com.pl

Media i PR: marketing@kucharze.pl