Cykl spotkań z amerykańską wołowiną

Opublikowano: 03-07-2017

shutterstock_145058524

Myślisz, że najwyższej jakości wołowina ze Stanów Zjednoczonych w rozsądnej cenie to marzenie?

Ogłaszamy, że marzenia się spełniają! 

Polski rynek otwiera się na amerykańską wołowinę najwyższej jakości. Przed nami niesamowity cykl spotkań edukacyjnych dla elitarnej grupy szefów kuchni, poprowadzony przez Ekspertów z US Meat Export Federation, we współpracy z uznanym Dystrybutorem Mięs Premium na rynku HoReCa firmą Elkopol sp. z o.o. To szkolenie jest pierwszym takim wydarzeniem organizowanym w Polsce! Podczas szkoleń głównym tematem będzie prezentacja elementów wołowych premium oraz znacznie tańszych elementów „alternatywnych”, z których łatwo przyrządzić można niesamowite dania. 

Takie szkolenie jest niebywałą okazją do przybliżenia polskiemu światu branży gastronomiczno-handlowej tej wybitnej jakościowo amerykańskiej wołowiny. Eksperci ze Stanów Zjednoczonych zdradzą swoje największe tajemnice! 

shutterstock_2006192

W programie zaplanowane są warsztaty poprowadzone przez Panią Cheyenne McEndaffer, która jest Managerem w Department of Technical Services USMEF oraz wykwalifikowanym ekspertem w zakresie rozbioru mięsa wołowego i producentką żywca wołowego. W dalszej części spotkania wstąpi Pan Yuri Barutkin – USMEF Representative, Marketing USMEF Europe, Russia, CIS. Pan Barutkin jest ekspertem w zakresie produkcji mięsa wołowego w Stanach Zjednoczonych oraz dostępności amerykańskiej wołowiny bez hormonów na rynku Unii Europejskiej. Pani Alicja Wierzbicka, Prezes Elkopol sp. z o. o. będzie reprezentować wieloletniego, sprawdzonego dystrybutora amerykańskiej wołowiny na polskim rynku, jakim jest Elkopol. Mistrzem kuchni, który przygotuje degustację prezentowanej wołowiny będzie Pan Grzegorz Kazubski, były Manager Centrum Szkoleniowego HoReCa Macro Cash and Carry Polska i między innymi były Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. 

shutterstock_107816828

W czasie szkolenia nacisk położony zostanie na naukę praktycznej obróbki technicznej alternatywnych elementów wołowych, procesu produkcji oraz selekcji mięsa najwyższej jakości, czy optymalizacji kosztowej kart menu poprzez zastosowanie alternatywnych elementów wołowych. Prezentowane będą poszczególne elementy wołowe i ich zróżnicowane zastosowania kulinarne. Podczas degustacji będzie można docenić walory sensoryczne amerykańskiej wołowiny. 

Zaplanowane eventy odbędą się w trzech polskich miastach.

Pierwsze odbędzie się 11 lipca w Gdyni, następne 12 lipca Krakowie oraz 14 lipca Warszawie.

Kontakt: jradziwonowicz@elkopol.pl