Kongres Szefów Kuchni

Opublikowano: 25-03-2016

Kongres Szefów Kuchni, 12 października 2016, Centrum Targowo – Kongresowe MT Polska, Warszawa

O sukcesie restauracji w dużej mierze decyduje szef kuchni, od którego należy oczekiwać wiedzy eksperckiej w dziedzinie kulinariów, a także profesjonalizmu w zarządzaniu personelem, zakupami i niejednokrotnie całą restauracją. W Polsce bardzo długo był to, a może nadal jest, zawód niedoceniany. Mimo to awans na szefa kuchni to wielkie wyróżnienie. Należy jednak pamiętać, że wymaga ono multidyscyplinarnych kompetencji i łączy się z wielkim stresem. Niejednokrotnie wydanie wszystkich zamówień nie pozostawia wręcz żadnego marginesu na pomyłki, a pracujący pod presją czasu i oczekiwań, nieustannie oceniani szefowie kuchni muszą radzić sobie z niezwykłym stresem.

Kongres Szefów Kuchni powstał z myślą o integracji środowiska, lepszej wymianie poglądów i opinii oraz zapewnieniu szefom kuchni najwyższej jakości wiedzy merytorycznej z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, zakupami, zapasami, całą restauracją, własnym nazwiskiem oraz treningu przywództwa. Celem jest także znalezienie najlepszych metod walki z pojawiającym się stresem i wypaleniem.

W wydarzeniu udział weźmie ok. 800 uczestników. Oprócz wystąpień i paneli dyskusyjnych organizator przewidział sesje networkingowe. Kongresowi towarzyszyć będzie Strefa Dostawców, w ramach której firmy będą mogły pokazać swoje nowości i innowacyjne rozwiązania. 

Kongres ma formę zamkniętą. Uczestniczyć w nim mogą jedynie osoby, które dostaną imienne zaproszenie zawierające specjalny kod lub zgłoszą chęć udziału poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego zamieszczonego na stronie www.kongresszefowkuchni.pl, a następnie otrzymają potwierdzenie swojej rejestracji. Zgłoszenie uczestnictwa oraz udziału w Strefie Dostawców można wypełnić już dziś. Udział w wydarzeniu dla Szefów Kuchni jest bezpłatny. Koszt udziału dla innych osób związanych z branżą to 149 – 349 PLN w zależności od terminu zgłoszenia. 

Bieżące informacje na temat wydarzenia publikowane są na profilu Kongresu na facebook’u: https://www.facebook.com/kongresszefowkuchni/. Zgłoszenia do Strefy Dostawców przyjmowane są pod adresami: paulina@forumevential.pl oraz biuro@forumevential.pl

Organizator: Evential Sp. z o.o.

ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 31/33

00-379 Warszawa

biuro@evential.pl 

www.kongresszefowkuchni.pl

https://www.facebook.com/kongresszefowkuchni/