Dominik Karpik w finale KPP 2017 !

Opublikowano: 27-06-2017

W sobotę, 24 czerwca, w malowniczym Szczawnie Zdroju odbył się Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej – III edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej.

W konkursie udział wzięło 8 drużyn kucharskich. Każda z ekip miała za zadanie przygotować danie główne, w którym obowiązkowymi składnikami były mięso z jelenia i topinambur oraz przystawkę
z wykorzystaniem przepiórki i rokitnika.

Dania oceniało Jury w składzie: Waldemar Hołówka – Przewodniczący Jury, Wojciech Harapkiewicz – Koordynator konkursu oraz Tomasz Jakubiak, Piotr Szczygielski – Szczypior, Łukasz Konik, Grzegorz Parczewski, Jacek Jakubczak, Artur Musztyfaga, Mariusz Pieterwas, Adam, Dmyterko i Tomasz Czarnecki.

Najlepsze, zdaniem Jury, dania przygotowali Dominik Karpik, który wystąpił w duecie z Magdą Stolc. Zespół reprezentował Restaurację Mercato Hilton w Gdańsku. Zwycięzca oprócz cennych nagród otrzymał również nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Na pozostałych miejscach uplasowali się:

– Rafał Grzegorzek i Paweł Kamiński z Hotelu Spa Dr Irena Eris w Polanicy Zdrój – II miejsce

– Waldemar Trzciołek i Artur Antkowiak z Hoteul Ostoja Chobienice w Siedlcach – III miejsce.

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.